Annons

Falcons ordförande hoppade av

Under 28 år har det spelats organiserad innebandy på klubbnivå i Landskrona. Under de 26 senaste åren har Peder Alberoth varit engagerad styrelseledamot i några av klubbarna som funnits. Han var med om att grunda Falcons 1999 och har sedan 2001 varit klubbens ordförande. Igår valde han att hoppa av.

Det var vid gårdagens styrelsemöte i Landskrona Falcons som beslutet från Peder Alberoth kom, att han med omedelbar verkan hoppar av som ordförande i föreningen. Mötet hade att ventilera klubbens prekära ekonomiska läge samt besvara herrtruppens frågor. Spelarna som idag ska få besked om vad som diskuterats, har mangrant, enligt uppgifter till Landskrona Direkt haft som ett av sina villkor för att stanna i föreningen krävt ordförandens avgång. Oron över klubbens styrning har också varit stor bland medlemmar som på olika sätt ventilerat detta.
– Jag har inga bekymmer med att träda ifrån posten som ordförande. Än mindre nu när önskemålen tycks vara så många kring detta, säger Peder Alberoth och förklarar.
– Efter 26 år kommer klubben alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Både de som vill se mig lämna och jag själv vill ju klubbens bästa. Då ska jag inte stå i vägen. Jag hade dessutom bara 3,5 månader kvar på min mandatperiod. Jag har sedan sex år tillbaka vid varje årsmöte sagt att klubben måste hitta en ny ordförande och senast var jag extra tydlig kring detta. Jag tror rent av det togs till protokollet, berättar Peder Alberoth som säger sig ha svårt att hitta den tid som krävs.
– Vi har en mycket kompetent och duktig styrelse. Problemet för mig liksom för så många andra som engagera sig i föreningslivet är att arbetslivet kräver detsamma och det blir allt svårare att tid efter en lång arbetsdag. Jag vill Falcons bästa och vill inte stå i vägen för nya krafter

Det var strax efter nyår som A-truppen fick besked att deras kontrakt rivits och de var fria att gå till en annan klubb. Kassör Hans Raita uppgav i samband med detta att underskottet i föreningen låg på cirka 300 000 kronor.
– Av respekt mot sittande styrelse så vill jag inte kommentera ekonomin mer än att klubben haft det kämpigt ända sedan finanskrisen 2008. Det är dessutom inte lätt att vara andralag i Landskrona, säger han och menar att BoIS är skickliga på att få sponsorer och att brödsmullorna som blir kvar inte räcker.
– Falcons får helt enkelt lära sig att rätta mun efter matsäck. Självkritiskt kan man säga att detta kom vi på alldeles för sent. Men när vi gjorde det så fick herrtruppen veta det omgående. Vi borde ha sett detta komma tidigare.

Annons
 

Peder Alberoth blir kvar i föreningen dock i en betydligt blygsammare postion, nämligen som tränare för klubbens minstingar.
– Jag tränar klubbens innebandyskola och det vill jag fortsätta med. Det ger mig mycket tillbaka.

Med anledning av avhoppet har styrelsen omorganiserat sig och som ny tillförordnad ordförande har Lars Persson tillträtt.

– Under rådande omständigheter så kan jag inget annat än anta utmaningen att föra föreningen framåt. Jag brinner för Falcons och min förhoppning är att så många som möjligt nu sluter upp för klubben. Tillsammans kan vi bygga ett starkt Falcons, säger Lars Persson och fortsätter.
Vi kommer som sagt att ha ett möte med herrtruppen i kväll för att fortsätta dialogen och med ömsesidig respekt för deras ställningstagande att inte avslöja sina frågor för allmänheten, gör vi detsamma när det gäller svaren.

Alla inblandade är införstådda med att den ekonomiska situationen i klubben är allvarlig och kräver omedelbar handlingskraft och den tillförordnande ordföranden är inte sen att fråga om en dusör.
Ni är också välkomna med ekonomiskt bidrag, så att väntan på att nå ekonomisk balans blir så kort som möjligt, säger han vädjar samtidigt till alla som vill bidra till klubbens överlevnad att hjälpa till.
Utöver den pågående sponsorbearbetningen har stödkampanjer och försäljningsinsatser initierats.

Om spelartruppen nöjer sig med beskeden på sina frågor är det match mot Lönsboda på lördag klockan 14:14 i idrottshallen.
Det enda jag vet i dagsläget är att om matchen blir av, kommer hela vår trupp att vara där som vanligt och ge 100% som vi alltid gör, skriver målvakt Daniel Lind på klubbens hemsida.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser