Annons

Bra start på 2014 för Kronan Volleybollklubb

Så har volleybollsäsongen också dragit ingång efter välbehövlig julledighet. Först ut i år var U15 (födda 2000-2001), som spelade Skånesammandrag i Lund i den 12/1. Kronan deltog med tre flicklag, ett i Svart klass (svår) och två i Grön (lätt). Bäst gick det för Kronan Gul som spelade i den Gröna klassen och bestod av Amanda Egvärn, Julia Söderlindh, Agnes Johannesson och Rodaina Alrawi.
Vi spelade mycket bra hela dagen och tog hem en silvermedalj. Därmed är laget kvalificerat för spel i Svart klass vid nästa sammandrag, vilket är extra bra gjort med tanke på att laget bestod av två spelare födda 2001 och två U13-spelare födda 2002, meddelar Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK.

– Det andra laget i Gröna klassen, Kronan Lila, hade lite mindre erfarna spelare och fick det lite tuffare. Men laget lyckades kämpa sig till en sjundeplats och lärde sig massor under dagen.

Annons
 

Kronan Lila bestod av Lova Nilsson, Sammar Alrawi, Evelina Johnsson och Kajsa Kronberg. Vinnare av Gröna klassen var IFK Helsingborgs förstalag.

Kronan Svart, spelade i den svårare klassen, och genomförde en riktigt bra turnering där man enkelt vann sin grupp.
– I kvartsfinalen förlorade vi en jämn tresetare mot Hässleholm, där nerverna spelade oss ett spratt. Trots en svidande förlust så hämtade vi oss och vann resterande matcher och slutade på en bra femteplats av tolv lag, efter endast en förlust under hela dagen.
Kronan Svart bestod av Ebba Johannesson, Iris Carlsson Hagel, Moa Mellblom, Nike Fjätström och Rakel Nilsson. Vinnare i Svarta klassen var KFUM Malmö.

– Nu laddar vi för ett mycket spännande SM-kval för vårt U17 lag på lördag 18/1, där vi ställer upp med ett ungt lag där samtliga spelare från vårt U15 Kronan Svart är med. Då är det 6-mannavolleyboll som gäller, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser