Annons

Ventrafikens VD har fått sparken -Kan komma att kosta bolaget 2 miljoner

Igår träffades ett avtal mellan Ventrafikens styrelse och bolagets VD Magnus Anderson om att han skulle sluta med omedelbar verkan.
– Den sista punkten på vårt sista styrelsemöte gällde att en konsult skulle träffa Magnus Anderson och komma överens om att hans tjänst skulle upphöra med omedelbar verkan. Detta avtalet skrevs på av Magnus vilket betyder att han inte längre är VD för Ventrafiken, säger Leif Thorsell (M), som avgick som ordförande direkt efter styrelsemötet.
Leif Thorsell vägrar dock informera om vad som står i avtalet.
– Det är sekretessbelagt. Det enda jag bekräftar är att Magnus skrivit på ett avtal som innebär att han slutade direkt.

Enligt tidigare uppgifter ska Magnus Anderson i sitt anställningsavtal ha inskrivet att vid ett eventuellt avsked ska två årslöner gälla som avgångsvederlag. Hur detta nu förhandlats och vilka summor det landat på återstår att se men vad Landskrona Direkt erfar så får Magnus Anderson 18 månadslöner vilket i sådana fall kommer att kosta Ventrafiken cirka 2 miljoner kronor.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser