Annons

Thorsell skickar öppet brev

Ventrafikens före detta ordförande Leif Thorsell (M) har skrivit ett öppet brev med kommunledningen, det vill säga rederiets ägare, som adressat.
I brevet anmärker han på såväl faktafel, och populistiska påståenden som direkta lögner.
– I den rapport som stadsdirektör Susanne Öström bygger sin tjänsteskrivelse på finns flera riktiga klavertramp och det är en del av dessa som jag kommenterar i mitt öppna brev, säger Leif Thorsell till Landskrona Direkt.

Han kritiserar bland annat de uttalanden som gjorts i media gällande inköp av en motorbåt, truckar och bilar och en fyrhjulig motorcykel.
”Detta är populistiska uttalanden som inte är verklighetsförankrade men som tyvärr gör att allmänheten luras, vilket förmodligen är syftet. Trucken som levererats med fartyget för att hantera de godsvagnar som används för bl.a. transport av paket under överfarten visade sig inte klara sin uppgift och byttes ut mot en fyrhjuling som dessutom utrustats med snöplog för vinterväghållningen både i Landskrona och på Bäckviken. Fyrhjulingen blev 800 kronor dyrare men för detta fick vi alltså utrustning för snöröjning. En synnerligen god affär.” skriver han bland annat.

Annons
 

Leif Thorsell ifrågasätter även kritiken gällande det bilavtal som Ventrafikens VD Magnus Anderson har.
”Det pratas om frikostiga bilförmåner men VD:s bilavtal är exakt samma avtal som finns i alla kommunala bolag i L-a utom i Stadsutvecklingsbolaget där man verkligen kan tala om frikostighet.”

Den före detta ordföranden tycker inte att ägarna, det vill säga den politiska kommunledningen, visat tillräckligt intresse för Ventrafiken.
”Något verkligt intresse för att sätta sig in i och ta del av verksamheten har inte gått att spåra. Nu när resultatet av det omfattande RTI-projektet visar sig kosta mer än det smakar försöker den politiska ledningen med alla medel skylla ifrån sig.” skriver han.

Igår skrev Landskrona Direkt att kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg inte hade mycket till övers för styrelsens kommentarer vilka har många likheter med Leif Thorsells öppna brev.

Trafiken säkrad
Vad stadsledningen med all säkerhet har som prio ett just nu är att tillsätta en ny styrelse så att verksamheten kan fortsätta utan att det blir något avbrott på resorna till och från Ven.
Sent på fredagseftermiddagen kom så också beskedet att trafiken är säkrad till en ny styrelse väljs på kommunfullmäktige den 27 janauri.
– Staden har genom Ventrafikens tf VD, Martin Hultman, fört samtal med Transportstyrelsen som gett besked om att färjetrafiken kan fortsätta att gå enligt ordinarie tidtabell, skriver Landskrona stad i ett kortfattat pressmedelande,

Frågan är vad Leif Thorsell har för råd till den moderat som ska ta över ordförandeklubban.
– Det är upp till den nya ordföranden att komma och fråga mig. Jag ska svara utifrån bolagets bästa. Jag bryr mig dock inte om vem det blir. Jag tänker inte lägga mig i nomineringsprocessen, säger han på fredagen.

Mellan raderna hör man en viss bitterhet i rösten när Leif Thorsell svarar på frågor.
– Jag hade förväntat mig andra röstsiffror då det blev votering i kommunstyrelsen gällande vårt förtroende. Även om vi hade förlorat om röstsiffrorna hade blivit 7-6 istället för som nu 8-5, så visar det vem som röstat på vad.

Du är alltså besviken på att din partikamrat Cecilia Lindell inte röstade till stöd för er?
– Jag vet att hon sitter i en taskig sits men visst är jag besviken.

Leif Thorsell vet vad som väntar den nya styrelsen men hur det kommer att gå vet han inte och bryr sig inte heller.
– Prioritet ett kommer att bli att se till att trafiken till och från Ven fungerar säkert och precist. Men om de sedan kommer att kunna leva upp till ägarnas önskemål vet jag inte eftersom jag inte är säker på vad dom vill. Dessutom finns det ingen anledning för mig att fördjupa mig i frågan idag eftersom jag avgått. Mitt och resterande av styrelsens uppsägningar skickades till Bolagsverket tidigare i veckan och de bör ha fått dessa idag.

Här kan du läsa Leif Thorsells öppna brev till stadsledningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser