Annons

Skånes Auktionsverk satsar på on-lineauktioner

Skånes Auktionsverk tar nya grepp för att utöka sin kundkrets ytterligare. Detta gör man genom att ersätta de mer traditionella månadsauktionerna där man kunde bjuda på såväl auktionsverket som på Internet, med renodlade on-lineauktioner. Den första äger rum på tisdag med start klockan 17.00.
– Minst 95 procent av alla klubbslag vi gör på våra månadsauktioner sker genom bud på nätet. Därför har vi beslutat att öka antalet auktioner till var fjortondedag och ha dessa direkt på vår hemsida, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

För de som känner sig osäkra på hur det fungerar att bjuda på nätet håller auktionsverket öppet under auktionen.
– Vi håller dessa kvällar långöppet för in- och utlämning, vilket innebär att det går bra att lämna in gods till försäljning i kundtjänst. Då visar vi gärna hur det fungerar och hjälper de som behöver med att lägga bud via datorn, lovar Joakim Karlsson.

Annons
 

Man kommer dock inte att helt överge de traditionella auktionerna i lokalerna på Ringvägen.
– Vi kommer att köra fyra publika auktioner under 2014. Det är Vår- och Höstkvalitén samt en sensommarauktion och nyårsauktionen. Nytt för i år är också att de båda kvalitetsauktionerna kommer att hållas under två dagar vardera.

Vad kommer tisdagens on-lineauktion att erbjuda då?
– Det blir som vanligt en hel del blandat men mycket är av det modernare slaget. Vi har till exempel en del Carl Malmstenmöbler som kommer att gå under klubban, avslutar Joakim Karlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser