Annons

Onödig förlust Lejonet

Trots säsongens bästa period, föll Lejonet borta mot Limhamn med 5-3. Sett till första perioden var Lejonet bästa laget men sen drar man på sig ett par onödiga utvisningar och så var den kvällen förstörd.
 
Lejonet började mycket bra och visade prov på fint boxplay. I kvällens första powerplay så tappar man dock pucken på offensiva blå och Limhamn kunde kontra in 1-0. Gästande  Lejonet replikerade snabbt och i samma powerplay så kommer kvitteringen.
Lejonet fortsätter att trycka tillbaka Limhamn något som ger också resultat.  1-2  och Lejonet kan vara nöjda med en av säsongens bästa perioder.ng.

Kvitteringen kommer i andra och därefter tappar Lejont fokus då man drar på sig allt för många onödiga utvisningar.

Annons
 

Detta lyckas man inte rätta till i periodpausen utan Lejonet fortsätter på den inslagna vägen även i tredje perioden och inte blir det bättre av att man gärna påminner domaren om hans kvalitéer, eller snarare bristen på dessa.  
Limhamns ledningsmål till 3-2 kommer i boxplay, dock lite oturligt.
12.15 tilldöms Limhamn straffslag som August Mazetti-Nissen snyggt räddar. I detta skede äger Limhamn matchen och rättvist gör man 4-2. Lejonet reducerar till 4-3 på ren vilja när det återstår en och en halv minut. Dryga minuten kvar tar man ut målvakten och Limhamn gör 5-3 i tom kasse när man åter tappar pucken vid blålinjen.

En förlust som svider då detta är en match som man slarvar bort. Spelet från första perioden  ersattes av solokörningar och alldeles för många utvisningar. Det vinns inga matcher i fel bås och man förlorar inga matcher på domaren.

Noterbart i övrigt var att lånet från Pantern, August Cnattingius gör tre mål i sin debut i Lejonettröjan.

På tur väntar nu Valdemarsvik hemma i Karlslundshallen. En match som som spelas på söndag den 12 januari klockan 17.00.

Matchfakta

Resultat: 5-3 (1-2, 1-0, 3-1)
Målgörare:
Lejonet: August Cnattingius 3. 
Limhamn: August Gardeström 2, Oskar Magnusson, Robin Hansson och Emil Hansson
Skott: 22-26
Utvisningar: Lejonet 10 x 2 min 1 x 10 min Limhamn  9 x 2 min
Publik 57

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser