Annons

Hela Ventrafikens styrelse har avgått- Stor risk att färjetrafiken stoppas i dagarna

På dagens möte i kommunstyrelsen gällde en av punkterna styrelsen för Ventrafiken. Den styrande treklövern ansåg tillsammans med Sverigedemokraterna att förtroendet för rederiets styrelse var förbrukat och att dessa skulle sägas upp vid nästa kommunfullmäktigemöte. Detta fick hela den återstående styrelsen, de tre socialdemokraterna Leif Andersson, Eva Örtegren och Måns Back Nilsson samt styrelseordföranden Leif Thorsell (M) att hoppa av sina uppdrag med omedelbar verkan. Nu finns det en överhängande risk att det inte kommer att gå någon båt mellan Ven och fastlandet om några dagar.

– Har inte ägarna något förtroende för oss så ser vi ingen anledning att sitta kvar,
sa Leif Thorsell på en blixtinkallad presskonferens.
Med på presskonferensen var även Ventrafikens tillförordnade VD Martin Hultman och det är han som nu ensam kommer att ansvara för verksamheten.
– Vi kommer att köra dag för dag och jag gissar att vi kommer att få några dagars dispens att köra utan att ha en styrelse. Sedan finns risken att Transportstyrelsen stoppar trafiken. Risken är överhängande, säger han.

När Landskrona Direkt träffar kommunstyrelses ordförande Torkild Strandberg (FP) direkt efter presskonferensen är han rådvill. Han ser dock inte något alternativ i att det inte ska gå någon båt.
– Vi får lösa det problemet när det dyker upp, säger han först.

Annons
 

När Landskrona Direkt betonar att det, enligt Martin Hultman, rör sig om ett par dagar så vet inte Torkild Strandberg riktigt vad han ska svara.
– Vi ska ju tillsätta en ny styrelse vid nästa fullmäktigemöte.

Detta är dock inget alternativ enligt Martin Hultman.
– För att säkra trafiken skulle jag vilja ha en ny styrelse redan idag, eller senast på måndag. Sådant är läget. Därför väntar jag nu på direktiv från ägarna, säger han.

Landskrona Direkt direktsände via telefonen hela presskonferensen via Bambuser. Du kan se den här i efterhand.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser