Annons

Fritidsförvaltningen oroad över krisen i Falcons

– Innebandyklubben Landskrona Falcons är i ekonomisk kris igen, noterar Göran Nyström chef på fritidsförvaltningen i sitt senaste blogginlägg.
– Jag har haft en inledande träff med föreningens ordförande Peder Alberoth och fått situationen berättad för mig. Det är inte första gången. Läget var något liknande för tre år sedan. Då hjälpte jag till med en del sponsoråtaganden, berättar Göran Nyström för Landskrona Direkt och menar att Falcons är en alltför viktig kugge i Landskronas idrottsliv för att föreningen ska få falla på grund av de nu rådande omständigheterna.

– Landskrona behöver en elitklubb även vintertid. 2013 har inte varit ett gynnsamt år för detta. I vanliga fall tar BoIS väldigt mycket av det sponsorutrymme som finns och i fjol dammsög jubileet upp den marknaden som fanns kvar, säger han samtidigt som han menar att manliga idrottsutövare framgement får lära sig att rätta mun efter matsäck.
– Det vill säga, vad är publiken beredda att betala för underhållningsvärdet, säger han och poängterar med allvar i rösten att ungdomsidrotten på inget sett få bli lidande för att klubbarnas a-lagsverksamheter går knakigt.
– Vad som definitivt inte får finnas är att aktivitetsstödet från stat och kommun till ungdomsidrotten används för att finansiera seniorlagens spelarersättningar. Det tror jag dessvärre inte är ovanligt, säger han och funderar på hur hans förvaltning ska kunna kontrollera detta.

Annons
 

Någon patentlösning för att komma tillrätta med den akuta situationen i Falcons har inte Göran Nyström.
– Jag väntar nu på att ordföranden ska återkomma så att vi kan fortsätta den diskussionen, avslutar Göran Nyström.

Läs mer:
Krismöte i kväll hos Falcons

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser