Annons

Tjuven tog tomtens säck

I helgen var det klubbavslutning på Henka Dojo Jujitsu. Som alltid, var det en välbesökt knatteavslutning.

Ett 70-tal personer hade slutit upp och ville vara med på den populära knatteavslutningen.
– Lokalen var full av knattar, syskon, föräldrar och andra som ville vara med. Det bjöds på glögg, saft och pepparkakor, berättar Anita Enberg.

Annons
 

Under årets sista pass, blandades träningen med lek och knattarna fick även visa upp vad de hade lärt sig under terminen som gått. Mitt i en av lekarna kom plötsligt tomten på besök med sin stora säck.
Barnen blev överlyckliga och tjöt av glädje. Strax innan tomten skulle dela ut sina paket, kom det plötsligt in en tjuv och ville stjäla tomtens säck.

Barnen skrek av förskräckelse och instruktörerna Anita och Carsten flög snabbt upp för att rädda tomtens säck. Tjuven åkte både på det ena och det andra kastet. Tjuven gav inte upp trots detta och ville fortfarande ha säcken. Barnen blev förtvivlade och flera sprang upp för att dra i tjuven och få honom att släppa säcken. Anita och Carsten fick snabbt styra upp situationen och säga att de hade kontroll och att tomten skulle få tillbaka sin säck.
– Det var lite roligt det här, eftersom flera av barnen blev så exalterade och tog det på sådan allvar att de trodde att det var på riktigt, så dom sprang upp för att ta säcken och slå på tjuven, säger en leende Anita Enberg.

– Vi fick styra upp det, eftersom tjuven annars hade blivit mer skadad än vad han behövde. Efter uppvisningen kallade vi in både tjuven och vakten och presenterade dem för barnen. Detta för att alla skulle veta att det var på skoj. Tjuven åkte på flera kast och fällningar, innan jag avslutade med att låsa hans armar och ben när han låg på marken och Carsten gick och tillkallade vakten, som kom in och lyfte tjuven på axlarna och bar ut honom. Barnen tjöt av lycka när de såg tjuven bli besegrade och tomten fick tillbaka sin säck.


Barnen och tomten tittar förundrat på när Carsten och Anita besegrar tjuven. Foto: Privat


Nu är det julledigt för hela gänget men den 18 januari kl:10.00 börjar knatteträningen igen och nybörjare hälsas välkomna. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser