Annons

Lejonet saknade modet

Det blev förlust i året sista hemmamatch för Lejonet när man igår ställdes mot IK Guts från Linköping. 2-6 skrevs slutresultatet till.

Det blev en match som präglades av många utvisningar. IK Guts tog också mycket riktigt ledningen i ett powerplay bara drygt två minuter in i matchen.  Lejonet replikerade snabbt och kvitterade 17 sekunder senare. IK Guts tar sedan åter ledningen när man får spela fem mot tre. Sen fortsätter utvisningarna att rada upp sig. Hela 32 minuter i båset delas ut under andra halvan av perioden.

Annons
 

I andra perioden tar Lejonet kommandot direkt och helt rättvis så kommer också kvitteringen. Resten av perioden bjuder på hafsigt spel. Lejonet ser ut att ha hyfsad koll på läget men IK Guts chocköppnar i tredje perioden. 1.04  görs 2-3. Därefter kommer Lejonet inte in i matchen utan IK Guts styr  tredje perioden totalt. Lejonet tappar allt. Man kommer inte till avslut och slarvar väldigt i uppspelen. IK Guts vinner rättvist med 2-6.

Summa summarum så kommer Lejonet inte upp i normal standard något som krävs om man ska var med och slåss om poängen i Alltrean.

Innan juluppehållet väntar nu för föreningen att stå som värd vid träningslandskampen inför JVM mellan Tjeckien och Norge på Lillejulafton.

Matchfakta

Resultat: 2-6 (1-2,1-0,0-4)
Målgörare: Lejonet :  Niklas Walldén och Håkan Ejneborg
IK Guts: Tobias Samuelsson 2, Janne Karttunen, Annton Asp och Timmy Jacobsson.
Skott: 31-30
Utvisningar:  Lejonet 8 x 2 min 1 x 10. IK Guts: 12 x 2 min 1 x 10 min
Publik 87

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser