Annons

Stadens äldsta hyllas i dagarna

Under fredagen och lördagen har kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg två av sina roligaste dagar på jobbet. Det är dags att uppvakta stans 100-åringar.
– Det är ju inte bara de som fyller 100 utan jag hälsar på alla som är över 100 och det betyder att jag har hela elva dörrar att knacka på, säger han med ett stort leende.
– Jag kör nio gratulationer idag och två imorgon lördag, säger Lennart Söderberg innan han går in till Ingrid Björklund som är äldst i Landskrona då hon fyller 103 den 19 februari 2014.

Ingrid, som bor på Södra Långgatans äldreboende verkar själv ta detta faktum med ro. Hon tar emot såväl Lennart Söderberg och hans gåvor som Landskrona Direkt.
– Tack så mycket. Det var en väldigt vacker blomma, säger hon och ler.
Hon berättar om att hon som nybliven pensionär kom till Landskrona där hennes syskon bodde.
– Jag var här och hälsade på ibland innan jag pensionerades och jag älskade baden i staden. Det var en av anledningarna till att jag flyttade hit. På tal om bad så såg jag att kallbadhuset hade förstörts i stormen och jag hoppas verkligen att de bygger upp något nytt.

Annons
 

Att hon funnit sig väl tillrätta i Landskrona råder det ingen tvekan om.
– Jag har inte ångrat att jag flyttade hit för drygt 35 år sedan. Jag trivs utmärkt i Landskrona, säger hon och visar upp några foton som togs i samband med att hennes son var och hälsade på nyligen.
– Då var vi ute och åt på Pumphuset i Borstahusen. Det brukar vi göra. Sonen körde mig i rullstol hela vägen hem igen, säger hon och tackar än en gång för både blommor och besök.

Förutom Ingrid Björklund så uppvaktar Lennart Söderberg Raba Hasani, Mary Nilsson, Lilian Olsson, Erika Kiene, Tora Knöös, Inga Lindberg, Inga Nyholm, Vivi Assarsson, Olga Dahlqvist och Lennart Nilsson som förövrigt fyller 100 år under lördagen.


Lennart Söderberg har tidigare aviserat att han gör sin sista period som kommunfullmäktiges ordförande så om inte operation övertalning lyckas så har Landskrona stad en grannlaga uppgift att hitta en ersättare som kan axla hans mantel när det gäller att uppvakta 100-åringar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser