Annons

Medlemsrapporter från BoIS-möte

Det blev ett hela två timmar långt och informativt möte som nära nog 100 medlemmar i Landskrona BoIS fick sig till livs på onsdagskvällen. Landskrona Direkt hade hört sig för om det gick bra att närvara men nåddes sent om sidor av beskedet att enbart medlemmar var välkomna.

Någon förklaring till varför informationen som skulle ges till medlemmar inte var lämpad för andra intressenter av ”Stans starkaste varumärke” gavs inte.

Annons
 

Istället får vi och våra läsare lita till de medlemmar som på olika sätt rapporterat till oss.
– Mötet hölls huvudsakligen av firma Aronsson-Håkansson och stora delar av styrelsen var närvarande. Dock inte de två som inte betalt årets medlemsavgift, skojade en av rapportörerna.

Inledningsvis summerades den gångna säsongen som ett kraftigt misslyckande och där de styrande såg två vägar att gå, antingen att byta tränare eller rensa i spelartruppen. Valet blev rensa och minska spelartruppen till 21-22 spelare i vilka de tre ungdomsspelarna Cimon Lydén, Jesper Lernesjö och Ali Dirawi skulle erbjudas lärlingskontrakt.
– Det talades mycket om karaktär. BoIS ska ha spelare med annan karaktär och ett bättre  jävlar anamma i framtiden. Klubben siktar in sig på spelare i åldern 22-24 år,  med en uttalad vilja att spela i allsvenskan, berättar en medlem och gör en reflektion till det spelarinvestmentbolag som finns.
– Det kom en rak fråga om hur många av spelarna i dagens trupp som är intecknade av investmentbolaget. Svaret var överraskande. Mer eller mindre samtliga spelare, var intecknade. Jag blev chockad. Det innebär ju att egna produkter och ungdomar är bolagets tillgång vid en eventuell framtida försäljning. Jag trodde bolaget var till för att kunna handla in någon enstaka spelare som klubben annars inte hade möjlighet att få hit och då ge investerarna bonus vid en vidareförsäljning. Inte tjäna pengar på av klubben fostrade ungdomar. Hur mycket av Erik Andersson har man sålt? Är det dessa inteckningar i spelare som räddar årets ekonomi rent av? Frågorna hopade sig men man skyndade snabbt vidare till nästa programpunkt innan dessa hann ställas.
 
Mötesdeltagarna fick veta att på önskelistan står en vänsterback, en möjligen två mittbackar, en defensiv mittfältare och en  anfallare. Klubbens tränare Jörgen Pettersson närvarade inte på mötet utan var enligt uppgift i Tyskland.
– Förmodligen för att kolla in spelare, trodde en annan medlem som varit i kontakt med Landskrona Direkt.

En mittback genomgick rent av en läkarkontroll medan mötet pågick. Enligt uppgifter till Landskrona Direkt så var det efter denna tveksamt om klubben går vidare med förhandlingar.
Landskrona Direkt träffade av en slump mittbacksklippan Johnny Lundberg tillvardags i norska Sandnes och undrade då om han hört något från BoIS.
– Nej, inte än i vart fall, sa han och gjorde ingen hemlighet av att han kunde tänka sig en comeback i randigt inte minst sedan han nu får sparsamt med matchning i Norge.

En nyhet som mottogs väldigt positivt var att Billy Magnusson anställts som sportchef för Ungdom Elit.

Klubbens ekonomi var också den uppe på dagordningen.
–  BoIS räknar med ett nollresultat för 2013,  för att under 2014 arbeta för att öka det egna kapitalet och med en miljon plus.  Man kalkylera med en publik på cirka 2000 åskådare under nästa år.

Mats Persson höll en presentation av klubbens samhällsprojekt och rektorn för Landskrona BoIS Fotbollsakademi, Fredrik Andersson redogjorde med stor inlevelse om sin nya arbetsplats.

När det gäller spelskandalen är ärendet helt överlämnat till polis/åklagarmyndighet och nu avvaktar BoIS besked på resultatet av detta.
– Att något liknande ska ha inträffat tidigare förnekades bestämt även om man har sett rapportörer från utländska spelbolag på plats under matcher. Här håller tydligen SvFF på att strama upp och klubbar ska rapportera vid minsta misstanke. Dessutom görs en översyn av spelarnas kontrakt med anledning av spelfusket som råder i landet.

Den nya naturgräsplanen hoppas BoIS ska ligga klart till premiären 2014. Klubben har dock begärt att få spela första matchen på bortaplan. Man övertar skötseln av gräsmattan och för detta får man 1 miljon kronor ifrån kommunen.

Till sist fick medlemmarna höra om klubbens tankar om framtidens arena.
När det gäller en ny arena diskuteras två alternativ, en helt ny för 160-200 miljoner eller en ordentlig ombyggnad av IP för 150 miljoner kronor.
– Konkreta kalkyler och ritningar säger man finns men detta är ett arbete som tar tid. Kenneth Håkansson hoppas dock på någon form av beslut i frågan under 2014 samtidigt som han påpekade att samtalstonen med kommunen är positiv.

– Det var ett bra möte. Jag förstår inte varför klubben inte är bättre på att torgföra sina olika projekt och idéer. Sen begrepp nog många, kanske främst de yngre som var på plats att mötet var påkallat för att den sittande styrelsen vill känna av stämningarna som råder inför stundande årsmöte. Det är klart att styrelsen känner trycket. Det är ett historiskt missnöje. Man har utvärderat spelartruppen men inte det egna arbetet. Det är knappast en hemlighet att det finns kandidater som nu är beredda att gå in i styrelsen, avslutar en av männen som var på mötet som förövrigt endast gästades av en kvinnlig medlem.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser