Annons

Utbildningssatsning på personal inom vården

Nu kan de som arbetar inom vården men saknar formell utbildning ta chansen att läsa in vårdkurser på 20 veckor.

Vuxenutbildningen ger de som arbetar inom vården men saknar formell utbildning samt har minst ett års yrkeslivserfarenhet inom vård och omsorg möjligheten att läsa vårdkurser under 20 veckor.
– Vi har tidigare erbjudit en hel vård- och omsorgsutbildning men har förstått att det är många som redan arbetar inom vården som vill kunna läsa under kortare tid. Därför ger vi dem nu möjlighet att läsa de kurser som är gemensamma i utbildningen för att få grundläggande kunskaper, säger Thora Skuladottir, rektor på vuxenutbildningen i Landskrona stad.

Annons
 

Kurserna innebär heltidsstudier, med start den 20 januari 2014.
Detta ger 950 poäng av de gemensamma kurserna för vård- och omsorgsutbildningen. Förutom yrkeserfarenhet inom vård och omsorg krävs grundskola eller motsvarande. Arbetssätten är både validering och klassrumsstudier. För den som vill ha en komplett utbildning, det vill säga 1500 poäng, finns det möjlighet att fortsätta studera på distans.
– De kurser som ingår i de 20 veckorna är bland annat medicin, psykologi, vård- och omsorgsarbete, psykiatri och hälsopedagogik. Vissa kurser läses i klassrum andra valideras. Med validering menas att tidigare kunskaper och erfarenheter bedöms och värderas mot de olika kursmålen, berättar Lotta Bengtsson, lärare på vård- och omsorgsutbildningen för vuxna.

Sista ansökningsdag är den 18 december. Den som är intresserad eller vill veta mer kan prata med studie- och yrkesvägledarna på KompetensForum som finns på Säbygatan 16.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser