Annons

Falcons 13-åringar vann spännade seriefinalen

På söndagen spelade Falcons P13-lag seriefinal mot Hjärnarp. När slutsignalen ljöd så hade publik, spelare och tränare fått uppleva en mycket härlig innebandymatch från båda lagen. Trots ett flertal underläge var det till sist Falcons som skulle stå som segrare med 6-5 efter ett avgörande mål i slutminuterna.

Matchen inleddes med ett bra anfallsspel från Falcons och ett antal kvalificerade målchanser. Det var dock Hjärnarp som tog ledningen på en fin omställning. Inom loppet av en minut kunde Hjärnarp även dryga ut ledningen till både 2-0 och 3-0 på kontringar. Det tredje målet var en imponerande teknisk detalj av motståndaren som i en kontring kunde, i hög fart, ta ner en långboll och på halvvolley stänka in ett fint backhandavslut. Falcons lät sig dock inte nedslås. I efterföljande byte kunde Elias Glansk visa upp en fin teknik och med en snurrfint lurades motståndarbacken bort och efterföljande skott smet in bakom Hjärnarpsmålvakten. Några minuter senare kunde Niklas Josefsohn påpassligt trycka in en retur.
– Härligt och se att killarna läser av spelet och går på returer, berömmer tränare Jakob Ohlsson

Annons
 

Precis innan periodvilan kunde Hjärnarp ännu en gång utöka sin ledning till 4-2.

– I periodvilan enades vi om att inte stirra på resultattavlan utan i stället fortsätta gnugga anfallsspel och kanske även spela lite hårdare i egen zon – och som killarna tog tag i det i andra perioden.

Två gånger om hittade Tobias Ohlsson-Bååth fram med fina genomskärningar till Kevin Assarsson-Toth och Elias Svensson och därmed var det kvitterat – ett resultat som stod sig till periodvilan.

I tredje perioden var spelet lite mer avvaktande och målchanserna lite färre. Efter drygt halva sista perioden vann Hjärnarp bollen högt upp i banan och på efterföljande passning kunde Hjärnarpsbacken trycka in ett fint skott. Ganska omgående fick Falcons ett power-play och då kunde Kevin Assarsson-Toth trampa in i ”höga slott” och sprätta in kvitteringen med ett fint dragskott.

De sista minuterna var det Falcons som vågade mest och när det återstår drygt 2 minuter kunde Tobias Ohlsson-Bååth bryta in högt upp i banan och få iväg ett ganska lågt dragskott som tar Falcons till ledningen för första gången i matchen.

Falcons målskyttar i matchen: Kevin Assarsson-Toth 2, Tobias Ohlsson-Bååth, Elias Svensson, Elias Glansk och Niklas Josefsohn.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser