Annons

Stormen: Kvinna undkom flygande tak

En kvinna som kom gående på Hamngatan på fredagsförmiddagen var millimeter från att skadas allvarligt. Ett tak från ett hus på gatan lossnade i den hårda vinden och flög rakt mot kvinnan. Hon upptäckte det dock och det 50 kvadratmeter stora taket han bara snudda vid hennes axel.
– Hon hade änglavakt och undkom med blotta förskräckelsen. Naturligtvis blev hon chockad men några fysiska skador fick hon inte, säger Greger Edman, styrkeledare på Räddningstjänsten i Landskrona.

Det är ingen överdrift att säga att räddningstjänsten haft ett tufft dygn.
– Från 19-tiden igår har vi haft inte mindre än 34 uppdrag fram till 13.40 idag. Det har då gällt allt från takpannor och omkullblåsta träd till knäckta flaggstänger och översvämningar, säger styrkeledaren och ger ett exempel.
– De flesta källarna på Badhusgatan är vattenfyllda.
På frågan hur det kan komma sig eftersom det rör sig om nybyggda hus så svarar han.
– Det är väl något de inte tänkt på när de ritat husen.

Annons
 

En kommunal avdelning som kommer att ha mycket att göra är Teknik- och serviceförvaltningen vilka sköter om stadens parker och promenadstråk.
– Vi har skaffat oss en skaplig bild av situationen. En del träd har fallit för vindarna och dessa börjar vi jobba med nästa vecka. Annars är det vattnet som är det stora problemet med denna stormen. Det höga vattenståndet i Öresund har inneburit att en stor del av den gångstig som går längst med havet ligger under vatten. Hur mycket havet tar med sig ut när vattennivån sjunker vet vi inte ännu. Men det kan bli en kostsam historia, säger kommunens landskapsarkitekt Anneli Erson.

I skrivande stund råder klass 1-varning i Skåne. Dock kvarstår klass 2-varningen för höga vattennivåer.

Som vi informerat om tidigare så har biblioteket haft stängt under fredagen på grund av takpannor som blåst ner vid entrén. Detta gäller även för lördagen vilket innebär att det planerade julpysslet ställs in.
Kommunens växel fungerar enligt deras hemsida igen men köfunktionen är fortfarande ur bruk.

Avslutningsvis kan vi informera om att det vid 17-tiden är halt ute på vägarna.

Läs mer:

  • Kallbadhuset i farozonen
  • Mängder av läsarbilder hittar du här.

Andra nyttiga länkar:

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser