Annons

Benny återvänder ”hem”

För nästan på dagen tolv år sedan lämnade Benny Berggren, BK Fram för att bli ny tränare för Landskrona BoIS juniorlag. Nu återvänder han till moderklubben som a-lagstränare.
– Det är klart det känns som att komma hem igen. Det sitter liksom i väggarna, säger Benny Berggren som till sin hjälp kommer han få Jesper Hansson som assisterande tränare.

Benny Berggren har tränat flera olika ungdomslag i BoIS och var även projektledare för uppmärksammade och framgångsrika BoIS i Centrum. Utöver ett sabbatsår från fotbollen har han även tränat Wormos juniorer och de senaste två åren Marieholms IS A-lag.
– Jag har kvar en del engagemang i BoIS. Dels i skolan men även som tränare för klubbens 00:or. Det tänker jag fortsätta med, säger han och trivs med de dubbla rollerna.
– Det är intressant att följa killarna både i skolan och i klubben. Skulle det sen krocka med BK Fram vid något tillfälle så får a-laget gå först. 

Annons
 

2012 var han med om att ta upp Marieholms IS till division fyra men det blev omgående respass ner i femman igen.
– Ja, vilket år det varit, säger Benny Berggren och skrattar åt en minst sagt strulig säsong.
– Det man inte trodde kunde hända, hände. Det finns en del dråpliga historier från säsongen. Vi hade en spelare som klappade en domare på huvudet och blev avstängd i två månader. En annan gång försvann vår målvakt i väg för att slå en sjua mitt under matchen. Osby-tidningen fick det på bild och målvakten ett gult kort. Så ta med kameran om ni kommer ut på Exan nästa år. Man vet aldig vad som händer när jag leder ett lag, säger han och ler brett.

– Tanken är väl att BK Fram ska bli ett spelande lag och inget råskinnalag. Samtidigt är väl det lite motsägelsefullt då Marieholm den gångna säsongen fick flest röda och gula kort i Skåne.

Benny Berggren ska nu bekanta sig med dagens upplaga av BK Fram som han endast sett spela en handfull gånger de senaste två åren.
– Sen hoppas jag väl att några av mina gamla spelare ska komma att dyka upp i klubben.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser