Annons

Räddningstjänst och kommun redo för Sven

SMHI har utfärdat en vädervarning klass 2 för Skåne med hårda vindar som når stormstyrka, en storm som man döpt till Sven. De hårda vindarna beräknas dra in från Öresund vid 15-tiden och bli starkast under torsdagskvällen och natten till fredag. En klass 2-varning kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Landskrona Direkt har varit i kontakt med räddningstjänsten.
– Vi är väl förberedda och ska träffa de ansvariga för stadens parker klockan 13.00. Frågan är om de ska utgå härifrån eller någon annanstans ifrån, säger styrkeledare Henric Helander på Räddningstjänsten på förmiddagen.

Med stormen Simone i färskt minne frågar sig vän av ordnig vad Landskronaborna kan vänta sig av Sven.
– I byarna kan det bli lika tufft som senast. Generellt kommer det dock troligtvis att blåsa mindre. Men å andra sidan så kommer denna stormen att vara längre. Enligt prognoserna kommer den att härja som värst ikväll och inatt men det kommer även att blåsa rejält imorgon. Därför uppmanar vi allmänheten att surra fast sådant man har på tomten som kan fara iväg. Eller rent av ta in det inomhus, säger Henric Helander och varnar folk för att ge sig ut på vägarna.
– Problemet med denna stormen är också att det kan komma såväl snö som underkylt regn och därför uppmanar vi att folk ska låta bilen stå. Det kan bli mycket besvärligt på vägarna.

Annons
 

Beträffande tågen till och från Landskrona så uppger Skånetrafiken att tågen kan köra fast med nedsatt hastighet.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser