Annons

Grannar mot Brott gav resultat

Hösten är högsäsong för bostadsinbrott. Det blir mörkt tidigt samtidigt som färre människor rör sig på gatorna i bostadsområdena, vilket innebär färre möjliga vittnen och fler inbrottstillfällen. Detta märks inte minst i byarna utanför tätorten. Majoriteten av villainbrotten sker just där.
I Glumslöv är man också drabbad men där har man kommit långt i sina ansträngningar att förebygga inbrott genom att ha startat Grannar Mot Brott.

För en tid sedan fick polisen se ett gott exempel på hur detta kan bidra till att förebygga brott.
En boende i Glumslöv hörde av sig till polisen och berättade att okända personer smög runt i trädgårdarna i området. En kort stund därefter kunde en bil som sattes i samband med händelsen stoppas på väg i riktning mot Landskrona. I bilen påträffades föremål som ledde till att de personer som färdades i bilen kunde misstänkas för förberedelse till grov stöld genom inbrott.
– Gå gärna ett extra varv i ditt närområde för att öka upptäcktsrisken för eventuella inbrottstjuvar. Ett annat tips på hur du som bor i villa kan förebygga inbrott är att ha belysning med timer och/eller rörelsedetektor på tomten. Det här är bara ett par exempel på hur Grannar mot brott ger effekt. Du bidrar till att göra ert område tryggare, både för dig själv och för dina grannar, säger Lennart Pettersson i Glumslövs Byalag.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser