Annons

Elever skypade med klimattoppmöte

Vi noterar att elever som går kursen Hållbart Samhällsbyggande på Allvar Gullstrandgymnasiet i Landskrona, hade direktkontakt med COP19-mötet i Warszawa.

Skolan har sedan tidigare haft samarbete med SES, en miljöskola i Minnesota, USA, som nu befann sig inne på toppmötet som NGO ( non-governmental organizations) -observatörer. De har tittat på förhandlingarna, träffat forskare, politiker, och andra delegater.

Annons
 

– Våra svenska elever har under några veckor läst in sig på vad COP19 mötet handlar om och nu fick de tillfälle att fråga de amerikanska eleverna detaljfrågor vad som  egentligen händer på mötet genom att de kopplade upp sig på skype via datorer och mobiltelefoner. Diskussionerna handlade om allt från om hur pengarna i klimatfonden (Green Climate Fund) ska finansieras och fördelas eller hur REDD+arbetet fungerar till om de träffat ”kändisar” på mötet, meddelar elevernas lärare Karin Warlin på Allvar Gullstrandgymnasiet.


Elever från TE11 skypar via sin Iphone. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser