Annons

Blues inledde och avslutade sista lördagscaféet

I lördags bjöds det på glögg och pepparkakor, kaffe och kakor och annat gott på höstens avslutande Lördagscafé på Teaterrestaurangen. Men framför allt bjöds det på svängig och medryckande musik.

Många Landskronabor hade bänkat sig vid caféborden och de blev väl trakterade. Lone Sharks tunga bluesinspirerade sydstatsrock fick publiken med på noterna från start. Sedan äntrade Elin Hansson scenen.
Till ackompanjemang av Rolf Hansson och Christophe Contassot bjöd hon på poplåtar som värmde höstfrusna själar, inte minst när hon sjöng Kents klassiker ”Utan dina andetag”. Och när Rolf Hansson framförde Bob Dylans klassiker ”Hurricane”, balladen om den svarte boxaren Rubin Carters öde, var det få som inte berördes.

Annons
 

Men cafégästerna kunde inte hela tiden luta sig tillbaka och bara koppla av och njuta. Nej, deras medverkan efterfrågades också. När Jan Nilsons Musik Quiz drog i gång gnuggade såväl unga som äldre gäster geniknölarna. Det bjöds på en salig blandning av musikillustrationer, som dagen till ”ära” avslutades med ”Marcia Carolus Rex”.

Efter quizpärsen var det så dags för Lone Sharks att runda av caféet för den här säsongen. Med bland annat Amos Milburns bluesklassiker ”Bad Whiskey” fick bandet hela Teaterrestaurangen att gunga.

Lördagscaféet tar nu paus över jul- och nyårshelgerna. Men arrangörerna VäL, Okarina, Sensus med flera föreningar samt Landskrona stad, hälsar redan nu alla cafégäster välkomna tillbaka till vårens första café den 25 januari 2014.


Elin Hansson backades upp av Christophe Contassot och Rolf Hansson.
Foto: Privat


Det var näst initll fullt på årets sista lördagscafé.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser