Annons

102 lag anmälda till julcup

Landskrona har stolta inomhusfotbollstraditioner. På lördag är det åter dags för Nightcap där stadens seniorlag gör upp i turneringen som funnits i dryga 30 år. Lika länge har det spelats julcup i mellandagarna för fotbollsungdomar från hela Skåne. Inget undantag i år.

– BK Landoras Julcup äger återigen rum mellan torsdagen den 26/12 till måndagen den 30/12,
säger eldsjälen Carl Nielsen som i år lyckats engagera hela 102 lag i till de åtta olika åldersklasserna.

De äldsta spelarna i Julcupen är födda 1999 medan de yngsta är födda 2006.
–  Intresset har varit fantastiskt och långväga gäster har anmält sig för spel. I år kommer lag utspridda från hela Skåne för att delta i cupen detta trots att vi tampats med två stora cuper, som Helsingborgsmästerskapen och Skånecupen. Trots detta är det fullsatt i alla åldersklasser och lagen kommer från Kristianstad BoIS i norr till Sövestad (Ystad ) i söder. Dessutom har vi i år lyckats bjuda in BK Astrio från Halmstad i P99-klassen. Klubben har många av sina ungdomslag med i vår Vintercup och det var på den vägen som vi kunde få ner dem hit igen, säger cupgeneral Carl Nielsen.

Annons
 

En övrig kul berättelse är hur en viss glädjehysteri smög sig på arrangörerna när IF Elfsborg anmält sig till P02-klassen.
 – Efter att den första spontana glädjen lagt sig börjades vi fundera kring om det verkligen kunde stämma. Det kändes inte helt hundraprocentigt så vi beslutade oss för att checka läget med Elfsborg. Dessvärre visade det sig vara ett busstreck. Elfsborg inte ens hade något P02-lag. det var kul så länge det varade. För en stund hade vi ett allsvenskt topplag i vår Julcup.

Under mellandagarna välkomnar BK Landora till fullspäckade dagar i idrottshallen. Som vanligt bjuds det på god stämning och många täta underhållande matcher. Där finns DJ på plats som både spelar musik och ser till så att lagen blir presenterade ordentligt vid inmarscherna. Ett och annat välkänt fotbollsansikte lär också finnas på plats för att dela ut pris i de olika åldersklasserna.
– Det återstår att se om vi som arrangörsklubb kan försvara våra fina placeringar från ifjol, avlslutar Carl Nielsen.

Mer info om Landoras Julcup finns på
http://www.cumap.org/cuponweb/julcupen_20133748.htm


Trots sin ungdom fick 22-årige Carl Nielsen i våras ta emot priset som Årets Eldsjäl i idrottslivet vid Landskronagalan. Just nu har han fullt upp med att arrangera såväl årets Vintercup utomhus som årets Julcup inomhus.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser