Annons

Torres klar för BoIS – och Gud höll i träningen

Landskrona BoIS har i dag gjort klart med första nyförvärvet inför säsongen 2014. Paul Torres, 22-årig mittfältare från Nyköpings BIS har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben. Torres har varit tongivande i div I-klubben Nyköping under året och är en stor anledning till lagets tredje plats.
 
– Det känns bra att det första nyförvärvet är på plats. Det återstår visserligen den obligatoriska läkarundersökningen och den sker när Paul kommer tillbaka från USA, där han för närvarande befinner sig, säger Mats Aronsson, klubbchef i Landskrona BoIS.

Paul Torres är en mycket duktig spelare med stor arbetskapacitet, har bra teknik och dessutom en bra attityd och karaktär. Vi blev imponerade av honom när han tränade med oss under en vecka och spelade en match.
Den amerikanske spelaren, född i Caracas i Venezuela har spelat två säsonger med Nyköping. Där beskrivs han som en fantastisk spelare och person.

Annons
 

”Begreppet hedersknyffel har fått ett ansikte och en ny innebörd. Bli inte förvånad om Torres efter fotbollskarriären dyker upp som ambassadör eller president”, står det att läsa på Bissarnas hemsida.
Från USA har Paul Torres skickat en hälsning till BoIS och alla fans.
Först vill jag tacka Landskrona BoIS för att man ger mig en chans att förverkliga min dröm om att ta ytterligare ett steg i fotbollskarriären. Jag ska ge allt för att hjälpa BoIS att också nå ytterligare en nivå. Jag sätter laget i första hand och jag har en stark vinnarskalle. Det ska jag visa under nästa säsong på planen. En dröm har blivit sann för mig.

Hans fulla namn är Paul Esteban Torres född i Caracas, Venezuela. Tidigare klubbar innan Nyköping är DC United och Maryland Athletics. Han är 174 cm lång och väger 74 kg.

Paul mediterar före varje match och valde Maryland för att finna utmaningar i livets alla skiften och för att nå så långt som möjligt.

I Nyköping hade Paul Torres tröja nr 17, ett nummer som är ledigt nästa säsong i BoIS.

Noterbart i övrigt från Landskrona BoIS idag var att ”Gud” höll i träningen och en störtskön mysfarbror tittade på.
Jörgen Pettersson fick delta i tvåmålsspelet när VM-hjälten från 1994, Stefan Schwarz, höll i träningen under ett vakande öga från tidigare förbundskapten Tommy Söderberg.
Enligt folk på plats var anledningen till det celebra gästspelet att Stefan Schwarz just nu går en tränarutbildning där Tommy Söderberg är hans mentor.

* Det var Expressens Mats Olsson som en gång kallat Stefan Schwarz för ”Gud” i en text, något den välkände krönikören sedan ska ha ångrat.


Stefan Schwarz ledde dagens BoIS-träning under övervakning av Tommy Söderberg.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser