Annons

Kamp mot klockan och vintern om IP ska vara speldugligt till april

I förra veckan beslutade fullmäktige att låta Landskrona BoIS spela på nylagt och markuppvärmt naturgräs till kommande säsong. Höstens hetaste fråga bland BoIS-fansen var inte ens ljum när den hamnade på fullmäktiges bord.

Fritidsnämnden fick som väntat ett ökat anslag för drift och investeringar så att IP i framtiden motsvarar de krav som UEFA ställer. I detta ingår en omläggning av själva planen.

Annons
 

I väntan på politikernas beslut har Bengt-Arne Nilsson, avdelningschef för kommunens idrottsanläggningar inte legat på latsidan.
– Vi har konsulterat experter och hade rent av handlingar framme för upphandlingen för en konstgräsplan som det först var tänkt men det har vi fått arbeta om, säger han.

– BoIS tittar nu på den kravspecifikation vi gjort upp för en naturgräsplan med värme,  säger Bengt-Arne Nilsson och hoppas att man redan i veckan kan offentliggöra upphandlingen.
– Vi ställer krav på att man ska ha gjort något liknande tidigare. Uppbyggnaden är speciell och här önskar vi se något, typ det man gjort i Växjö, Helsingborg eller Kalmar.  Upphandlingen måste sedan ligga ute i tre veckor så att företag får tid att räkna på arbetet.

När väl beslut är taget om vem som får i uppdrag att fixa den nya planen på IP så finns en tidsrymd på tio dagar för eventuell överklagan av beslutet.
Frågan är om man verkligen hinner få en ny grön och grann plan klar till premiären i april.
– Vi kommer att ställa krav på att arbetet kommer igång direkt efter Trettonhelgen. Sen är det naturligtvis så att en sträng vinter kan ställa till det. Det är både vi och BoIS medvetna om. Planen kanske inte står klar förrän i maj. Det kan innebära att BoIS får spela de två inledande matcherna borta.

Bengt-Arne Nilsson räknar med att man får gräva och schakta bort 40-50 centimeter jord för att få plats med värmeslingor och vad som krävs i uppbyggnad av en ny plan.
– Sen blir det antagligen att vi får köpa en färdig gräsmatta från Holland eller England. Vi ska åka och titta på detta, avslutar Bengt-Arne Nilsson och ser med tillförsikt an ett intressant projekt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser