Annons

Gamla takter sitter i

Ett 80-tal kom till Folkets Hus i fredags för att lyssna på Elvis-låtar av ingen mindre än Svenne Hedlund. Bakom Svenne stod ett band under ledning av Jonas Stoltz. Det var stadens omsorgsförvaltning som hyrt in bandet för att underhålla.
– Vi ville göra något kul för våra brukare och göra det någon annanstans än på något äldreboende. Vi har ju även brukare som bor i sina hem. Jag träffade då Jonas Stoltz av en tillfällighet på en lunch och vi talade om detta. För knappt två veckor sedan ringde han upp och frågade om inte Svenne Hedlund var något och det är klart att jag sade ja, säger Eva Klang Vänerklint, områdeschef för boende och hälsa på Landskrona stad.

Och visst var det uppskattat. En del passade till och med på att ta en sväng-om.
– Det var så fint att jag fällde en tår. Här var de som inte dansat på många år och som nu bjöd upp och svängde runt som aldrig förr, säger Eva Klang Vänerklint.

Annons
 

Förutom de äldre så hade man bjudit in brukare med funktionshinder.
– Vi riktade oss till alla våra brukare. På slutet lät vi faktiskt anhöriga och andra komma också. Det var ju lika bra att fylla salen så mycket som möjligt, fortsätter områdeschefen.
Arrangemanget är ett av flera som ska få brukarna att komma ut mer.
– Vi vill helt enkelt få ut våra brukare mer. De ska inte behöva sitta där på sina hem alltid om de inte själv vill. Därför kommer vi att fixa fler liknande arrangemang men även ge oss ut mer. Närmast tror jag att det blir en utflykt, avslutar Eva Klang Vänerklint.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser