Annons

Dags för öppet hus på gymnasieskolorna

I morgon klockan 18-20 är det öppet hus på Landskronas gymnasieskolor. Elever som går på högstadiet, vårdnadshavare och andra nyfikna är välkomna att på plats få veta mer om programmen och skolorna och kan samtidigt passa på att se skollokalerna.

På Allvar Gullstrandgymnasiet träffar besökarna personal, lärare och elever från ekonomiprogrammet, el- och energiprogrammet, industritekniska programmet, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet samt teknikprogrammet. Förutom de olika programmen har man möjlighet att ta dykcertifikat och eleverna på ekonomiprogrammet kan bli diplomerad gymnasieekonomer.
– På Allvar Gullstrandgymnasiet går alla de elever i Landskrona som valt ett högskoleförberedande program, dessutom har vi två yrkesprogram med programlokaler i norra Landskrona. Med en stark elevkår vill vi skapa elevernas skola med den bästa möjliga miljön för lärande och gemenskap. Det kan vi bland annat göra i de nyrenoverade fräscha lokalerna i centrala Landskrona, säger Kenny Andersson, rektor på Allvar Gullstrandgymnasiet.

Annons
 

Idrottsgymnasiet, NIU, kommer att vara på plats för att informera om idrottsutbildningarna. På Idrottsgymnasiet kan eleverna kombinera fotboll, innebandy eller golf med något av de nationella programmen på de två gymnasieskolorna.

Selma Lagerlöfgymnasiet informerar om barn- och fritidsprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet med programlokaler i norra Landskrona, handels- och administrationsprogrammet, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt om vård och omsorgsprogrammet. Här finns även språkintroduktionen som erbjuder nyanlända gymnasie- och högstadieelever behörighet i svenska som andra språk
– Det är mycket lättare att på plats få en bild av vad programmen innebär, genom att prata med våra elever och vår personal. Ett öppet hus är ett perfekt tillfälle för både blivande elever och deras vårdnadshavare att göra just det. På alla våra skolor arbetar vi med ett entreprenöriellt förhållningssätt, det vill säga att elevens drivkraft och viljan att söka kunskap står i fokus. Genom att besöka oss blir det lättare att förstå vad det innebär i det dagliga skolarbetet, säger Mikael Thunberg, rektor på Selma Lagerlöfgymnasiet.

Besöksadresser:

Allvar Gullstrandgymnasiet
Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Teknik
Regeringsgatan 54

El och energi
Idrottsvägen 40

Industritekniska
Emaljgatan 7

Idrottsgymnasiet
Regeringsgatan 54

Selma Lagerlöfgymnasiet
Barn och fritid, Handel och administration, Restaurang och livsmedel, Vård och omsorg.
Kvarngatan 8

Bygg och anläggning
Emaljgatan 3

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser