Annons

Som att ha cyklat till Turkiet

Landskronahem medverkar för andra året i rad som enda företag i Landskrona kommun i den årliga cykeltävlingen Skånetrampar. Tävlingen vänder sig till arbetsplatser i hela Skåne och har pågått under sex veckor nu under hösten. Syftet är att få människor mer fysiskt aktiva i vardagen, bidra till en bättre miljö, få bättre sammanhållning på arbetsplatsen och påverka folks resvanor.

Ann-Lois Nilsson på Landskronahem är en av dem som var flitigast i tävlingen. Hon tycker att Skånetrampar är toppen och att den för med sig mycket positivt:
– Alla i Lahem bikers, som laget heter, har sammanlagt cyklat 347 mil under dessa sex veckor. Om man istället hade kört bil den sträckan hade man släppt ut 712 kg koldioxid. Vi har tillsammans faktiskt cyklat ända till Turkiet! Ganska mäktigt om man ser det så. Vi tycker att det är en rolig utmaning och det känns bra när man gör en insats för miljön.

Annons
 

Landskronahem kommer fortsätta med att deltaga i Skånetrampar och utmanar gärna andra företag i kommunen. Ann-Lois avslutar med en uppmaning:
– Det hade varit kul om fler företag i Landskrona kommun ville vara med och göra en insats sin egen hälsa, sammanhållningen på företaget och inte minst miljön. Kom igen, Landskronaföretag, vem blir bäst nästa år?!

Skånetrampar arrangeras av Korpen Skåne/Halland.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser