Annons

Folkpartister i topp på

Under helgen beslutade Folkpartiet Skåne vem man vill se i riksdagen och i regionfullmäktige 2014-2018. Landskrona återfinns i toppen både på riksdagslistan för västra Skåne, och på regionlistan för mellersta Skåne.

Torkild Strandberg är förstanamn på västra Skånes riksdagslista och Lena Benediktsson är andranamn till regionen på mellersta Skånes lista.
– Detta ger mig en möjlighet att driva de frågor som är viktiga för Landskrona, arbete och trygghet. Men precis som tidigare så är mitt förstaval att stanna i Landskrona och fortsätta som kommunstyrelsens ordförande, säger Torkild Strandberg och hoppas att tidigare års valframgångar håller i sig.
– Om landskronaborna vill, så hoppas jag kunna fortsätta det stora förändringsarbete vi nu driver med full kraft i Landskrona, säger han.

Annons
 

Torkild Strandberg satt i riksdagen 2002-2006. Både vid valet 2006 och 2010 kom han in i riksdagen

När det senast begav sig talades det en del om att Torkild Strandberg under ett par höstmånader uppbar dubbla löner, såväl från kommun som riksdag. Riksdagmannalönen plus kommunalrådslönen gjorde då att han under hösten 2010  lyfte drygt 100 000 kronor i månaden.
–  Så länge jag har båda uppdragen så gör jag det. Jag kommer att behålla min riksdagsplats tills vi vet hur det kommer att bli i Landskrona vilket inte är alldeles självklart. Det finns en deadline satt till den 14 december, kommenterade han då sina dubbla uppdrag och löner.
Något liknande kan alltså uppenbara sig efter valet 2014.

Lena Benediktsson som ställde sig i opposition mot den styrande Femklövern i Region Skåne när nedläggningshotet vilade tungt över OP-avdelningen på Landskrona Lasarett vill fortsätta att styra i regionen.

– Jag är mycket glad över förtroendet jag nu fått. Min drivkraft är att vi ska ha en väl fungerande sjukvård, fler skåningar ska få rätt vård, på rätt plats, vid rätt tid, säger hon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser