Annons

Flera nyheter på julskyltningen

På söndag sammanfaller första advent med den årliga julskyltningen i Landskrona. En julskyltning som bjuder på en hel del nyheter och ett löfte om att  butiker och caféer i centrum håller öppet mellan kl. 13-19.

Nytt för i år är placeringen av julmarknaden. Bodarna kommer att placeras längs med Järnvägsgatan och teaterallén.
– Detta gör det möjligt att knyta samman bodarna med jubileumscenen där vi bjuder på ett gediget program med både sång och dans. Dessutom har vi ett utökat antal aktiviteter på Rådhustorget, säger Camilla Plate från CA Event som bistår kommunen och cityhandeln med arrangemanget.

Annons
 

Nytt för i år är tomtetältet på Rådhustorget. Tomten vill att alla barn ska få julklappar, även de barn vars föräldrar inte har kunnat lämna in önskelistan till tomten. I samarbete med jubileumskansliet och projektet Startelvan samlar Landskrona City in julklappar till barnen i Landskrona. Minst 600 julklappar hoppas tomtetältet samla in och dela ut. Under julskyltningen har man möjlighet att lämna in julklappar för att hjälpa till att nå det uppsatta målet.
Även räddningstjänsten kommer att finnas på plats på torget, i år med temat – ”Glöm inte testa din brandvarnare!” Det blir också Ponnyridning, Dans kring granen samt mat och dryck. Traditionellt jultal hålls klockan 15.30 av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) som därefter får äran att tända granen.
På jubileumsscen kommer det klockan 13 att bjudas på Bubbeltrubbel med Maja Gullstrand och Johan Östberg. Det utlovas en spännande allsångsshow där vi får träffa julclownen Ojsan och modiga Johan. Klockan 16 presenteras årets luciakandidater, vilka även bjuder på skönsång tillsammans med Jubileumskören och Nya Luciakören. Konferencier är Dennis Westerberg.

På museet blir det på söndag yraditionellt julstök från kl. 13-18 med bland annat; Julträd, utställningsträdet som berättar om jultraditioner, världsutställningen Under Träden, tävling där man kan vinna en liten julklapp, prova medeltida varm äppeldryck, tillverkning av annorlunda och roligt julpyssel och långdans genom museet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser