Annons

Falcons tvåa i tabellen

En riktigt svår bortamatch i Oskarshamn stod på schemat för Falcons i lördags. För att besegra  Craftstaden var man tvungna till en riktigt stabil laginsats samtidigt som anrättningen kryddades med effektivitet. Något som Falcons herrar klarade galant och kunde vinna med 7-4.

Innebandy står högt i kurs i Oskarshamn och den fullsatta hallen var även det en tuff motståndare för gästande Falcons att knäcka.

Annons
 

Landskrona började matchen riktigt bra och Viktor Andersson slår faktiskt in 1-0 efter 3.10. Men målet döms bort, och istället tilldelas han två minuters utvisning för slag. Även Craftstadens målvakt åker ut i detta läge. Det blev sedan Max Olsson som i slutet av första gav Falcons ledningen genom ett snyggt dragskott från höga slottet.

Andra perioden hinner knappt börja innan Simon Jönsson styr bollen i en kylig båge över målvakten. Tre minuter senare sätter Stefan Zyszczak Falcons ordentligt i förarsätet genom att öka på till 3-0 Slarv och otur gav energi till hemmalaget  och publiken när dessa gör 3-1.
4-1 sätter Jacob Rubensson efter ett riktigt mönsteranfall och snyggt spel av Stefan Zyszczak bakom kassen. Med två sekunder kvar av perioden får Oskarshamn frislag framför eget mål. Här slarvar Falcons och bjuder åter in hemmalaget i matchen, 4-2 inför tredje.

I den avslutande perioden går Falcons ifrån till 7-2 och publiken började vända hem innan Craftstaden i slutminuten reducerade två gånger och slutresultatet kunde skrivas till 7-4.

I fjol tog Falcons 7 poäng på samtliga bortamatcher. I år har lagets skrapat ihop 12 poäng på sex försök. I och med segern klättrar Falcons upp på en andra plats på samma poäng som serieledande Åstorp. Redan imorgon vankas det ny bortamatch då mot Röke IBK. På söndag är det sedan dags för hemmamatch klockan 14.14 mot fjärdeplacerade IBK Vöikers.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser