Annons

En riktig höjdarhelg för Kronan VBK

I helgen har det varit full aktivitet för Landskronas volleybollspelare. Hela sex lag har varit igång, och samtliga lag gjorde riktigt bra ifrån sig.
– Bäst gick det för våra U19-flickor, som gjorde en såkallad ”perfect tournament” när man gick igenom hela Skånesammandraget utan en enda setförlust. Otroligt starkt jobbat av alla tjejerna, där man bland annat vände ett 7-18 underläge till vinst 26-24 mot Ystadtjejerna, berömmer Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK.

U19 är nu inne på sin tredje säsong tillsammans och det har tidigare varit sparsamt med framgångar.
– Alla har kämpat på och vi märkte redan i säsongspremiären i Malmö att vi utvecklats otroligt mycket sedan förra säsongen. Alla kan spelsystemet, alla tar för sig och framförallt så har själförtroendet börjat stiga och man tror på sig själv och sina lagkamrater. Tjejerna så värda denna framgång.

Annons
 

U19-sammandraget är uppdelad i svart och grön klass, där de bästa lagen spelar i svart klass. Nu vann Kronan den gröna klassen.
–  Nästa gång blir det tuffare motstånd, men det ska bli otroligt kul att se vad vi kan göra mot motståndare som EVS  som vann U19 SM förra säsongen och Ystad som vann U17 SM förra säsongen, säger Marie Saxne.

För första gången mönstrade Kronan även ett U17-lag på Skånesammandraget. Fyra av de sex spelarna hade aldrig varit med och spelat match i sexmannavolleyboll tidigare. Fem av de sex spelarna har minst ett år kvar i U15-klassen.
 – Ett ungt lag som bubblar av talang och potential. Laget spelade lite nervöst i första matchen, där man bland annat tappade en 24-16 ledning i första set till förlust 24-26 mot Kristianstad. Efter en nervös förstamatch lugnade alla ner sig och därefter gick det bättre. Det blev vinster i resterande matcher, utom mot vårt U19-lag, och en mycket godkänd tredjeplats. Om två veckor är det dags för distriktskval för U19, som är ett första steg i SM-kvalet. Det ska bli kul att se vad dessa tjejer kan göra där.

I söndags hade klubben två U13-lag som spelade Skånesammandrag i Örkelljunga. Ett lag i svart klass och ett i grön. Båda lagen lyckades spela till sig vars en fjärdeplats.
– Alla tar för sig bättre och det syns att tjejerna utvecklas hela tiden. Tjejerna i den svarta klassen förlorade en mycket jämn semifinal mot Kristianstad och tyvärr gick luften ur oss en aning där. Vi var bara tre vilt kämpande tjejer, mot fyra som alla motståndarlag hade. Större ytor att täcka och många matcher tar ut sin rätt, och i bronsmatchen orkade vi inte hela vägen trots att vi tog hem ett jämnt förstaset mot Lund. Även om det var lite besvikelse direkt efter matchen så ska tjejerna vara nöjda med sin prestation. Och det har kommit några nya tjejer till oss, så framtiden ser ljus ut.

Och apropå framtiden så var Kronan i söndags med två lag från yngsta träningsgruppen och spelade Kidsvolleysammandrag där segrarna staplades på varandra.
– Nu är ju inte resultatet det viktigaste i Kidsvolley, utan alla är vinnare och alla får medaljer. Och det roligaste är att se glädjen hos alla dessa barn som spelar. Kidsvolley har verkligen blivit ett lyft för volleybollen och det är en spelform som uppskattas av både barnen och föräldrarna.

– Efter en vecka med kidsvolleylektioner på Västervångskolan hoppas vi att fler barn i Landskrona ska få upp ögonen för sporten så att vi kan utöka vår träningsgrupp. Det vore jättekul om vi kan få ihop tre eller kanske till och med fyra lag till nästa Kidsvolleysammandrag som är i januari, avslutar Marie Saxne och tipsar att Kronan på lördag arrangerar Skånesammandrag i idrottshallen för U15, både flickor och pojkar.


Kronans U19 och U17 lag. Foto: Privat.


Kronans U13 lag grön består av Edona Thaqi, Elvira Durakovic, Sanna Boskovic och Ida Ekber. Foto: Privat.


U13-tjejerna i lag svart i Örkelljunga bestod av Rodaina Alrawi, Lykke Nilsson och Agnes Johannesson. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser