Annons

Migrationsministern studerar Landskronas kundval för SFI

Idag besöker migrationsminister Tobias Billström Landskrona för att lära sig mer om stadens kundvalssystem för SFI (Svenska För Invandrare) samt för ett företagsbesök på Haldex.
Haldex  är en av många industrier i Landskrona där svårigheterna att hitta kompetent högutbildad arbetskraft varit en utmaning, säger Erik Raita, ordförande för Moderaterna i Landskrona och berättar att ministerbesöket är ett led i arbetet som lokalavdelningen genomfört ”under de senaste åren med att lyssna till Landskronaborna så väl som företagen i staden.”

– Vi är glada att migrationsministern valt att besöka Landskrona för att uppmärksamma och lära mer om den fantastiska utveckling vi gjort inom utbildningen samt vilka utmaningar som fortfarande finns inom området, säger Erik Raita.

Annons
 

Efter besöket på Haldex gästar sedan migrationsministern Folkuniversitet, som är en av flera så kallade utförare i det nya kundvalssystemet för SFI (Svenska För Invandrare).

Det är viktigt för mig att vara ute i olika verksamheter och lyssna till behovet av kompetens och arbetskraft. Där tjänar den svenska arbetskraftsinvandringsmodellen Sverige väl, säger Tobias Billström
– Men vi måste vara fortsatt lyhörda för att garantera Sveriges kompetensförsörjning även i framtiden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser