Annons

Lejonet till alltrean efter storvinst 

Att Lejonet skulle ta sig till alltrean var närmast en utopisk tanke. Men det som inte skulle kunna hända hände ändå. För avancemang krävdes en vinst mot Tågaborg med 14 mål. Samtidigt krävdes att Sölvesborg, som inte hade något att spela för, skulle ta poäng av Ronneby vilka konkurrerade med Lejonet om platsen till alltrean. Sölvesborg fick oavgjort och lyckades även ta bonuspoängen på övertid. Bragden stod dock Lejonet för som vann mot Tågaborg med hela 19-5 vilket innebar att Landskronalaget tog sig till alltrean med minsta möjliga marginal.

Lejonet öste på från början och vann första perioden med hela 9-1.
I andra perioden tog man alltför lätt på uppgiften. Tågaborg fick göra ett par mål innan Lejonet tog tag i spelet igen men perioden var jämn siffermässigt. Spelmässigt var det nästan spel mot ett mål hela matchen.
Samtidigt som de 92 i publiken följde Sölvesborg-Ronneby på resultattavlan med spänning såg de Lejonet ösa på för fullt vilket till slut ledde till storsegern.

Annons
 

Matchfakta

Resultat: 19-5 (9-1, 3-2, 7-2)

Målgörare:
Lejonet: Magnus Hermansson 4, Jim Berglund 4, Lukas Lundberg 3, Johan Rehnström 3, Linus Molin 2, Niklas Walldén, Mikael Andersson och Linus Westerlund.
Tågaborg: Fredrik Svensson 2, Mattias Nilsson 2 och Marino Marinkovic

Skott: 90-12

Utvisningar:
Lejonet inga utvisningar
Tågaborg 7 x 2min 1 x 10 min 1 x 20 min

Publik 92

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser