Annons

Landskronaborna allt tryggare

Sedan 2001 har Landskrona stad och polisen undersökt hur trygg Landskronabon känner sig. På torsdagen presenterade dom sina senaste siffror och de visar att innevånarna är tryggare än tidigare. En bidragande anledning tros de minskade våldsbrotten vara samt att polisen och kommunens arbete med att öka tryggheten börjar ge resultat. Idag känner sig Landskronabon lika trygg som den genomsnittlige skåningen.

Varje år går polisen ut till 300 innevånare i Landskronas tätort och lika många i kommunens övriga delar för att få en indikation på hur trygg Landskronabon känner sig. Samma undersökning sker, med vissa variationer, i samtliga städer och för första gången på länga är Landskronabon lika trygg som den genomsnittliga skåningen.
– Vi ligger inte på samma siffror som de som bor i Ängelholm och Trelleborg men väl som de från Malmö och Helsingborg, säger Annika Wågsäter, trygghetssamordnare Landskrona stad.

Annons
 

Sifforna går upp och ner från år till år men om man ser det över hela mätperioden så ökar tryggheten sakta men säkert.
– Därför måste vi fortsätta att jobba på den inslagna vägen. Att hela tiden se vad vi från kommunen kan göra, säger Annika Wågsäter.
– Vi kommer att fortsätta vårt arbete med volontärerna. Det kommer att bli sexton nya. Dessutom har vi fått fem nya polismän i år och förhoppningsvis kommer ännu fler 2014, säger Anders Isgren, biträdande närpolischef Landskrona stad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser