Annons

Inga BoISare utreds för mutbrott – ännu

Spekulationerna om vad som egentligen hänt i den spelskandal i BoIS som avslöjades samtidigt som laget krigade för att hålla sig klar i Superettan för ett par veckor sedan fortsätter. Klart är dock att några spelare i dagsläget inte är satta under utredning.

Landskrona Direkt har tagit del av den anmälan som lämnats in av BoIS till polisens nationella korruptionsgrupp. I sammandraget står det endast att anmälaren är Mats Aronsson samt en hänvisning till en så kallad fritext där det står följande: ”Mats Aronsson, klubbchef för Landskrona BoIS, har ringt och uppgett att han vill anmäla ett misstänkt brott. Klubben har fått information om att oddsen på tre av lagets matcher sett konstiga ut och avvikit från det vanliga spelmönstret. Klubben misstänker därför att matcherna kan vara uppgjorda.”

Annons
 

Chefen för polisens nationella korruptionsgrupp Thord Olsson har tagit del av anmälan men vill eller kan inte uttala sig om ärendet.
– Eftersom jag själv inte är den som utreder så kan jag inte uttala mig. Men jag vill understryka att jag är glad att ni bevakar och skriver om fallet. Jag tycker att detta är något som är viktigt, säger han och hänvisar till Alf Johansson, chefsåklagare vid Riksenheten mot korruption, vilka är de som utreder ärendet.
– Vi utreder just nu brottet ”givande av muta”, alltså inte tagande av muta, säger Alf Johansson,
– I dagsläget har vi ingen skäligen misstänkt.

Det spekuleras om att det ska röra sig om asiatiska spelbolag som ligger bakom brotten.
– Man kan ju alltid spekulera men vart vi vänder våra blickar vill jag inte går in på, säger Alf Johansson som för övrigt även utreder matchen mellan Gais och Värnamo, en match som avgjordes den 13 september och som slutade 2-0 till Gais.
– Det är en helt annan utredning som vi utreder parallellt. Vad gäller BoIS så är det ett par man som jobbar på just den utredningen i dagsläget, avslutar chefsåklagaren.

Beträffande BoIS så är det bortamatcherna mot Falkenberg (0-4), Örebro (0-3) samt hemmamatchen mot Örebro den 10 juni som slutade 2-1 till gästerna, som misstänks vara uppgjorda.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser