Annons

Bollkontroll med stort B

Du har kanske sett hur de står och glänser på en fotbollscup, utanför en stormarknad eller på en festivalscen. Football Freestyle är en stark växande sport som handlar om extrem bollkontroll. Oftast ligger en stor portion spontanträning till grund något som även kan leda fram till bättre kontroll på själva fotbollsplanen.  Under fyra veckor får nu barnen och ungdomarna på Cityidrotten under sakkunnig ledning av en världsstjärna testa på bolltrollandet.

Philip Warren Gertsson från Gantofta är sjätte rankad som  Football Freestyler i världen och just nu och fyra veckor framöver ska han lära eleverna på Cityidrott konster som neckstall (balansera på nacken) till armhävningar, crossover, reverse crossover, xover, basic blocktricks och ATW (around the world).
– Vi börjar väl där sen trappar vi upp det, skojar Jonny Karlsson, projektledare på Cityidrott.

Annons
 

Landskrona Direkt fick ett snack med bollkonstnären Philip Warren Gertsson.

Hur länge har du tränat?
–  Jag har tränat sedan tidigt 2006, med ett halvår långt uppehåll 2007 på grund av skada.
 
Vad är tanken med att komma ut till skolor i Landskrona?
– Tanken är att starta en freestyleskola för att aktivera barn och ungdomar inom en ”up and coming sport” som kan tränas var och när som helst. Allt du behöver är en boll.

Vad krävs för att bli en freestyler?
– För att kunna bli en freestylare måste man ha tålamod, motivation och inspiration. Och lite hjälp i början. Det är där jag kommer in i bilden.
 
Vad har du framför dig som nästa mål?

– Jag vill komma högt placerad i Superball i Liberec, Tjeckien, 2014. Det är en stor prestigefylld tävling som jag kom sexa i tidigare i år. Förutom det vill jag fortsätta med freestyleskolan och fortsätta göra freestyleuppvisningar världen över.


Deltagarna vid Cityidrott är snabba att snappa upp hur det går till. Nu gäller det bara att träna, träna och åter träna.Foto: Jonny Karlsson.


När bollen väl ligger på plats bakom nacken gäller det att först gå ner på knä innan det är dags att göra ett par armhävningar. Foto: Jonny Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser