Annons

Ruth Förskola öppnar på Silvergården

Tidigare hade privata initiativtagare planer på att öppna en förskola i det så kallade Selma Lagerlöfhuset i korsningen av Kungsgatan och Selma Lagerlöfs väg. De stötte dock på patrull både från miljöförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen då fastigheten inte kan anpassas för förskoleverksamhet.
Nu har de dock hittat nya lokaler och om allt går i lås så öppnar Ruth Förskola i vårcentralen Norrestads före detta lokaler i Silvergården.
– Det stämmer. Får de bara bygglov för sin verksamhet så kommer vi att godkänna deras ansökan om bidrag, säger Kjell Thoresson, tillförordnad chef på utbildningsförvaltningen.
– De har redan en verksamhet i Helsingborg och de har en språkprofil. Detta i kombination med att bristen på förskoleplatser i staden är stor gör att vi välkomnar dom. När de är fullt utbyggda så kommer de att kunna ha 60 barn i sin omsorg.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser