Annons

Toppkänning för Falcons

Falcons gjorde en gedigen insats i Lunds idrottshall i helgen då man besegrade SödraDal med 5-2.
–  Återigen var försvarsspelet på topp och vi höll faktiskt nollan i spel fem mot fem, säger en nöjd tränare i Patric johansson.

Falcons öppnade matchen riktigt bra och efter drygt fyra minuter hittade Jacob Rubensson en fin genomskärare till Christian Persson som vände om och satte 0-1.
– Vi fortsatte att spela bra och när SödraDal drabbades av en utvisning i slutet av perioden så visade tavlan 0-2 efter mål av kapten Rickard Jacobsen, snyggt framspelad av Viktor Andersson.

Annons
 

I den andra perioden fortsatte Falcons spela bra men utdelning i form av mål uteblev.
– Istället drabbades vi av ett par utvisningar och under den andra utvisningen reducerade SödraDal till 1-2 efter ett bra powerplay. Vi skulle dock få sista ordet i perioden för när Tim Jakobsson i bortalaget åkte på en utvisning med dryga minuten kvar så ökade vi på till 1-3 med endast tre sekunder kvar.
Målskytt denna gång var Niclas Rejnefelt på pass ifrån Christian Persson.

Den tredje perioden han knappt börja innan Viktor Andersson stänkte dit 1-4, assisterad av Rickard Jacobsen. Bara några minuter efter det drabbades Falcons av en utvisning och SödraDal reducerade återigen i powerplay.
– Här fick hemmalaget ny energi och efter nio minuters spel fick dom återigen chansen att reducera i powerplay. Denna gång höll vi tätt i boxen och ju längre perioden led desto säkrare kändes segern.

När SödraDal sen drabbades av en utvisning med tre och en halv minut kvar så var matchen definitivt stängd. Under de avslutande en och en halv minuterna chansade hemmalaget med att plocka ut målvakten vilket resulterade i ytterligare ett mål för Viktor Andersson som lyfte in bollen i tomt mål.
– Som helhet var detta en mycket stabil insats där vi höll oss till matchplanen under i stort sett hela matchen, avslutar Patric Johansson.

Segern förde upp Falcons till en andraplats i serien. Tre lag står nu på samma poäng i täten, Åstorp/Kvidinge, Falcons och Craftstaden Oskarshamn.
Just Craftstaden möter Falcons till helgen i Oskarshamn.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser