Annons

New Zealand String Quartet gästar Landskrona

Nya Zeelands främsta stråkkvartett, som funnits i mer än 25 år, har rönt stora internationella framgångar. Snart gästar de Sverige för första gången och den första av fyra planerade spelningar äger rum på församlingshemmet i Landskrona klockan 16.00 söndagen den 24 november. I kvartetten spelar Helene Pohl (violin), Douglas Beilman (violin), Gillian Ansell (viola), Rolf Gjelsten (cello).

New Zealand String Quartet utmärker sig med sitt dynamiska spel och sina insiktsfulla tolkningar av den klassiska repertoaren. The New York Times beskriver kvartettens musik som ”flytande och energisk med ovanlig vältalighet”.

Annons
 

Kvartetten turnerar flitigt världen över men har aldrig tidigare spelat i Sverige. I programmet blandas välkända verk av Sjostakovitj och Brahms med de nyzeeländska tonsättarna Jack Body och Michael Norris i en spännande kombination.

För arrangemanget i Landskrona står Landskrona Kammarmusikförening.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser