Annons

Zimmerdahl berättar om avhoppet

Som vi tidigare berättat gör Helena Zimmerdahl sin sista dag på jobbet som kommunikationschef i Landskrona stad imorgon. Trots tuffa tider och att kommunikatörstjänster inte växer på träd har hon valt att självmant lämna sin tjänst.

Vem som blir hennes efterträdare återstår att se.
– Vi håller just nu på med en översyn av stadsledningskontoret. Och vi står i begrepp att anställa en ny näringslivschef. Så snart vi sett över organisationen lär det också bli aktuellt att söka efter en ny kommunikationschef, säger stadsdirektör Susanne Öström.

Annons
 

Just den pågående översynen och vad den eventuellt kan leda till är ett av skälen till att kommunikationschef  Helena Zimmerdahl nu efter endast två år på tjänsten väljer att söka nya utmaningar.
– När jag sökte tjänsten så handlade det om att ta fram en varumärkesstrategi för att stärka Landskronas varumärke. Det är bland det mest spännande jag jobbat med i min yrkeskarriär. Det arbetet är nu gjort och där kan andra ta vid. I den framtida tjänsten kommer det handla mer om att marknadsföra staden. Nu genomgår organisationen stora förändringar och den får stadsdirektören forma.

Efter sju års pendlande till arbetet vill hon nu arbeta närmre familjen i Lund. Helena Zimmerdahl säger att hon har ett nytt jobb på gång men då inte alla pusselbitar är på plats så vill hon inte berätta mer vad det rör sig om. Hon betonar flera gånger under samtalet att beslutet att hoppa av tjänsten helt och hållet är hennes eget. Frågan är då om det är tufft att kommunicera ut Landskrona, inte minst då hennes företrädare enbart stannade 1,5 år på tjänsten.
– Om Landskrona är svårare än någon annan kommunen vet jag inte. Det är ju min första kommun men helt klart är det annorlunda mot att jobba i regionen i eller på Regeringskansliet. Här sitter man nära politiken och då blir det mer hockey. Tempot är högre och förutsättningarna andra. Det blir mer känslor. En sak är dock säkert. Jag kommer att sakna Landskrona. Det är en stad som liksom kryper under huden på en.

Läs mer:
Kommunikationschefen sa upp sig

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser