Annons

Populär utställning får ge plats åt ny

Landskrona museums utställning Nell Walden och Der Sturm stänger den 1 december 2013. I lokalerna kommer i stället en donation av cirka 230 verk av Carl Fredrik Reuterswärd att ställas ut. Dessutom kommer där att byggas en utställning för små barn.

Utställningen om Nell Walden byggdes för snart 30 år sedan och har varit både en mycket omtyckt och omtalad utställning. Utställningen var en av de första i landet som byggdes tillsammans med scenograf och ljusdesigner från teatervärlden.
– Den rivs nu för att återuppstå i ny form och med förändrat innehåll. Under de år som gått sedan invigningen av utställningen har mycket hänt kring temat. Forskning av idag visar att Nell Walden spelade en betydligt större roll än vad som visas i utställningen, både vad gäller arbetet i Der Sturm och hennes roll i konsthistorien. Dessa nya rön blir viktiga delar i den nya utställningen som beräknas öppna 2015, på museets tredje våning, säger Elisabeth Arvidsson, museichef.

Annons
 

I de lokaler som nu töms kommer två nya utställningar att byggas. Landskrona museum fick 2012 en donation med cirka 230 verk av Carl Fredrik Reuterswärd på temat Non Violence.
– Det är en donation som innehåller teckningar, måleri, grafik, skulptur och den första modellen till revolvern med knut – den världskända symbolen för icke våld. Donationen kommer nu att visas i en permanent utställning som planeras att öppna den 10 maj 2014, informerar Elisabeth Arvidsson.
– Den andra utställningen som tar plats i lokalerna är en helt ny barnutställning som planeras öppna i årsskiftet 2014/15. Utställningen riktar sig till de små barnen 0-5 år och deras familjer. I två rum byggs lockande miljöer som stimulerar till fantasi och lek, avslutar museichefen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser