Annons

Polens ambassadör besökte Landskrona

På tisdagen besökte Polens ambassadör, Adam Halacinski, Landskrona. Som värd stod Landskrona stads presidium bestående av Lennart Söderberg, Bengt Adolvsson och Gunlög Stenfelt. Dessutom medverkade destinationsutvecklare Thorsten Karlén samt Tor Johanson, som under många haft goda och utvecklande relationer med Polen.

Landskrona har mångårig relation och vänskapsförbindelse med grannlandet i söder. Ett flertal stora utställningar från Polen har gästat såväl stadens museum som stadsbibliotek. Dessutom har Landskrona sedan 2004 ett givande samarbete och utbyte med den polska östersjöstaden Kolobrzeg.

Annons
 

Under sin vistelse besökte delegationen kyrkogården i Landskrona där det finns en polsk grav till minne av förintelsens offer efter andra världskriget. I samband med besöket där genomfördes en kort kransnedläggningsceremoni.

Färden fortsatte till citadellet där ambassadören fick en historisk guidning över de olika epokerna i slottets historia. Där sammanstrålade också gruppen med produktionsbolaget för den pågående filminspelningen av Zon 261, som håller på att göra de avslutande inomhusscenerna klara där.

Under eftermiddagen väntade företagsbesök hos bussföretaget Nobina tillsammans med representanter från Skånetrafiken. De bussar Nobina använder är av märket Solaris och tillverkas i just Polen. Ambassadören fick också information om den nya uppladdningsbara SlideIn-bussen som är det senaste tillskottet i Nobinas vagnpark och besöket avrundades också med en provrunda med trådbussen Elvis.


Vid kyrkogården uppmärksammades Polens offer från förintelsen.
Foto: Thorsten Karlén, Landskrona stad.


Kransnedläggningsceremoni vid den polska minnesgraven.
Foto: Thorsten Karlén, Landskrona stad.


Guidad tur inne i citadellets fängelsetorn.
Foto: Thorsten Karlén, Landskrona stad.


Ambassadören tillsammans med representanter från Nobina ute i deras bussdepå.
Foto: Thorsten Karlén, Landskrona stad.


Lennart Söderberg och ambassadören provåker den uppladdningsbara SlideIn-bussen Elvis. Foto: Thorsten Karlén, Landskrona stad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser