Annons

Enklare att pendla med buss till Landskrona och DSV

Skånetrafiken ändrar linje 217, 240 och 250 till den 15 december för att göra det enklare att ta bussen till Landskrona tågstation och den stora arbetsplatsen DSV.
–  Många som jobbar här reser från Helsingborg och Malmö med tåget till Landskrona. Vi har önskat en bättre bussförbindelse mellan stationen och företaget och det får vi nu med linje 217. Det kommer uppskattas, säger Christer Hagsund, vice vd på DSV Road AB.

–  DSV är en stor arbetsplats och vi vill självklart att det ska finnas en bra möjlighet att resa kollektivt hit. Vi utökar nu antalet bussturer morgon och eftermiddag, säger Maria Heideman, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Annons
 

Linje 217 (Landskrona-Härslöv-Tågarp-Svalöv) får tätare turer i rusningstid och färre under resten av dagen. Bussen börjar stanna på hållplats Söderleden (DSV), som också blir ny ändhållplats efter stationen. Linjen får också en ny, säkrare och rakare körväg mellan Tågarp och Härslöv.

Linje 240 (Landskrona-Svalöv) får fler turer morgon och eftermiddag, samt en tur i timmen mitt på dagen. Efter önskemål har det även tillkommit några senare turer på fredag- och lördagskvällar. Kunder som vill resa vidare till Eslöv och Marieholm hänvisas till linje 241.

Linje 240 och linje 250 stannar idag, med vissa turer, på hållplats Söderleden, vilket varit otydligt för både kunder och bussförare. För att göra det tydligare och samtidigt korta restiden stannar linjerna ej på hållplats Söderleden från den 15 december.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser