Annons

Guldbelagd MC på konstutställning

På lördag är det vernissage för Kjell Nupens utställning på Pumphusets konsthall i Borstahusen. Målaren, grafikern och skulptören som fått en speciell blåfärg uppkallad efter sig, ”Nupen-blått”, är idag en av Norges mest namnkunniga konstnärer och gör lite vad som faller honom in. Bland oljor och grafik kommer här även att ställas ut en splitter ny motorcykel som är helt klädd i bladguld.

– Kjell Nupen har gjort allt för hand och det har tagit honom flera veckor att få bladguldet på plats. Det är en fantastisk skapelse, säger Ole Larsén på Ateljé Larsen i Helsingborg som till vardags producerar Kjell Nupens grafiska blad.

Annons
 

Motorcykeln kommer att vara till salu och Ole Larsén tror att priset hamnar på 350 000 – 400 000 kronor.
– Det är en fabriksny Yamaha R1, deras värstingmotorcykel, skänkt av Yamaha Center i Helsingborg. På denna har han lagt bladguld för uppskattningsvis 50 000 norska kronor. Så det är ingen motorcykel som någon köper och kör därifrån med i höstmörkret.

Kjell Nupens utställning har vernissage lördagen den 16 november med invigning kl 13.00. Utställningen pågår till den 22 december.


Signerad på tanken av Norges för närvarande mest namnkunniga målare Kjell Nupen.


AGGR kallar konstnären sitt verk.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser