Annons

Volleytjej uttagen i Skånelaget

För första gången på 11 år kommer Kronan Volleybollklubb att vara representerat i Skånelaget. Det är 14-åriga Ebba Norstedt som visat framfötterna och blivit uttagen.
– Ebba är en av de tjejerna som varit med från början i Kronans ungdomssatsning som startade 2008. Hon var då 10 år gammal och redan en talang. Hon är ambitiös, träningsvillig och tycker om att jobba hårt. För mig som tränare känns det extra varmt i hjärtat när hårt arbete belönas med en sådan här, i mina ögon, mycket välförtjänt uttagning, säger Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK.

Efter två uttagningsomgångar är Ebba Norstedt uttagen som en av två passare (spelfördelare) i laget.
– Ebba spelar till vardags i Kronans U17-lag och kommer nästa år att vara en av de spelare som föreningen kommer att satsa på i det damlag som ska startas upp. Ebba var med i uttagningarna redan förra året, då hon snubblade på mållinjen på grund av sjukdom. I år gick det vägen och det ska bli kul att se henne utvecklas ytterligare när hon får träna och spela en massa extra tillsammans med Skånes bästa tjejer i sin åldersklass.

Annons
 

Kronan hade ytterligare fyra spelare med på första uttagningen, men de gick inte vidare i år.
– De har dock en chans till nästa år eftersom de alla är födda 2000. Vi har dessutom ett tiotal duktiga tjejer födda 2001 som också kommer att få chansen nästa år. Jag är övertygad om Ebba nu banar väg för många fler Kronantjejer framöver.

Skånelaget kommer bland annat att representera Skåne i Distrikts Slaget i Katrineholm i början av januari 2014. De tolv spelare som tagits ut kommer från följande föreningar: Kronan VBK, Engelholms VS, KFUM Malmö, Lunds VK och Ystad VK.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser