Annons

Nya framgångar för Daniel Berlin

I måndags korades årets vinnare i Restauranggalan på Cirkus i Stockholm. Priset för bästa krog gick till Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås på Österlen som drivs av Landskronakrögaren Daniel Berlin.
– Det är jäkligt kul, det känns stort, säger krögaren till Landskrona Direkt.

460 gäster hade samlats runt borden på Cirkus i Stockholm för att se vilka som blev årets pristagare i 15 olika kategorier på Restauranggalan. Kvällens konferencier var Martina Haag och den smakfulla middagen signerades av Tommy Myllymäki.
– När man jobbar som vi gör så känns det skönt att man får en bekräftelse även från branschen, inte bara från gästerna. Det bästa med en sådan utmärkelse är dock att man får extra bränsle. Kreativiteten ökar och man börjar tänka på hur man kan utvecklas och bli ännu bättre, säger han.

Annons
 

Daniel Berlin Krog har öppet till och med första veckan i december men redan nu kan krögaren blicka tillbaka på ett bra år.
– Jag är mycket nöjd. Det har varit fullt hela säsongen, säger han.

Krögaren är även delägare i Erikstorp och han har stor del i restaurangens meny.
– Jag är på Erikstorp varje måndag. Då stämmer vi av hur det gått och planerar för veckan, säger han.

Restauranggalan arrangeras av tidningen RS – Restauranger & Storkök i samarbete Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille.
– Detta är årets roligaste måndag, då de som annars jobbar hårt när andra ska äta gott och har sin egen kväll, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för Restauranger och Storkök.
Övriga samarbetspartners är restaurangguiden Sveriges Bästa Bord, Gastronomi Sverige, Chaîne des Rôtisseurs, Restaurangakademin och Restaurang – och Hotellhögskolan, Campus Grythyttan, Örebro Universitet.

Juryns motivering:
”Orden har blivit till handling. Det är personligt och professionellt. Ett stort mått av mod genomsyrar den kraft som skapar unika matupplevelser och en unik atmosfär. Familjär fine-dining har sett dagens ljus långt bortom stadens puls.”

Läs mer om galan och övriga pristagare på www.restauranggalan.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser