Annons

Landskronagymnaster tävlade i Luxenburg

Tidigt i fredags morse åkte gymnasterna från Landskrona Kvinnliga GF Julia Olsson, Meja Engdahl-Petersson, Erika Gustafsson, Doruntina Goxhuli och tränare och domare Jenny Engdahl till Luxembourg för att delta i en internationell tävling. Cirka 300 gymnaster från 24 olika nationer fanns på plats.
– Det var ett gigantiskt arrangemang som sprack totalt i tidsplaneringen på grund av det höga deltagarantalet. Men med en mycket vänskaplig och trevlig atmosfär. Kul var också att före detta världsmästarinnan Anna Bessonnova från Ukraina var på plats som V.I.P och prisutdelare, meddelar Jenny Engdahl.

Meja Engdahl-Petersson tävlade i födda 2003 och hade förutom fristående valt grenen käglor.
– I fristående gjorde Meja nästan en lika strålande insats som veckan tidigare på USM men i käglorna var nervpressen lite för stor och käglorna föll ur handen ett par gånger för mycket. En 15:e plats blev resultatet, vilket var i mitten på startfältet, säger Jenny Engdahl och fortsätter.
– Julia hade även hon valt käglor förutom fristående och tävlade i klassen för födda 2002. Bra inlevelse i båda programmen, men tyvärr är svårigheterna lite otydliga. Men resultatet blev en fin 14:e plats. Julia var nöjd och kände att hon kan bättre och bättre för varje tävling igen, när hennes knä-onda har börjat släppa.

Annons
 

– Doruntina som väcker uppmärksamhet på grund av sin skönhet och elegans blev fyra i kategorin födda 2000. Bra svårigheter i både käglor och band som hon valt att tävla med, men ett litet tapp för mycket i båda grenarna för att komma upp på pallen. Doruntina var nöjd och hennes speciella lilla hejarklack med pappa i spetsen på läktaren tyckte att hon var “bäst”, säger Jenny Engdahl med ett leende.
– Erika dansade sig elegant igenom både käglor och band och blev även hon nummer fyra i sin ålderskategori 1998. Musik och rörelse sitter fint och med en finputs på svårigheterna blir hennes insatser ännu bättre. Dessutom blev det en lite bronsmedalj i band. Jätteroligt att Erika äntligen får “credit” för sitt slit.

Det hanns dock med mer än rytmisk gymnastik på resan till det lilla landet.
– Lite sightseeing och annat varvades med vistelse i tävlingshallen under de hektiska dagarna, avslutar ledaren och domaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser