Annons

Finalvecka för zombies i Landskrona

Med en dryg vecka kvar av filminspelningarna av zombiefilmen Zon 261 kan filmteamet blicka tillbaka på en effektiv och bra inspelningsperiod i Landskrona.
– Det har gått fantastiskt bra. Jag vill passa på att berömma alla de hundratals statister som har varit, och fortfarande är med. De har frusit, svettats, sprungit och trillat om vart annat. De ska ha en stor eloge, säger filmens pressansvarige David Hanna efter torsdagens inspelningar.

Det har dock inte enbart varit en dans på rosor.
– Det är det aldrig när man spelar in en film men det gäller att tackla problemen efter hand och improvisera. Sedan måste man ha en gnutta tur och det har vi också haft, säger David Hanna och förklarar.
– Det gällde några helikopterscener i Glumslöv. När väl alla tillstånd och liknande var klart och Försvarsmakten lovat hjälpa till med helikopter och personal, då kom stormvarningar. De sa då att de skulle lyfta hemåt så fort det började blåsa upp ordentligt och det gjorde de också. Men då hade vi precis hunnit bli klara, säger han och skrattar.

Annons
 

Nu väntar en veckas inspelning till innan teamet lämnar Landskrona för klippning och inspelning av specialeffekter vilket sker i Stockholm.
– Då går vi in i postproduktionen och den ska väl vara klar framåt vårkanten, säger David Hanna.

Kvar att filma är scener på olika platser och de sista tagningarna görs nästa fredag, den 15 november.
– Då är vi bland annat vid Sofia Albertina kyrka och eventuellt ute vid Curla. Sedan drar vi norrut på lördag nästa vecka, avslutar David Hanna.


Filmens pressansvarige David Hanna berömmer alla de hundratals statister som deltagit och fortfarande deltager i inspelningarna.
Foto: Sofie Turesson


En av statisterna är Angelica Rosenqvist.
Foto: Sofie Turesson


En dryg veckas inspelning återstår innan filmteamet ger sig av till Stockholm för så kallad postproduktion. Då ska bland annat specialeffekterna fixas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser