Annons

Bilal Al Husseini nordisk mästare

Bilal Al Husseini blev i helgen nordisk juniormästare i 62 kilosklasssen när JNM och UNM i tyngdlyftning avgjordes i Köpenhamn. Med tre godkända ryck med 93 kg som bäst och två stötar med 107 kg som bäst och sammanlagda  200 kg, slog Landskronalyftaren även det skånska rekordet då han fick ihop 304 p.

Bilal Al-Husseini tävlade i söndags i Köpenhamn i anrika Idrottshuset som ligger ett stenkast från Parken. Landskronalyftaren har legat i hårdträning sedan SM i somras och det har gett resultat. Både vad gäller hans kroppsvikt och vilka vikter han klarar av att lyfta.
– Han inledde med att rycka 80 kg för att säkra segern i klass 62 kg. Därefter fortsatte han med 90 kg och avslutade rycken med nytt skånskt juniorrekord på 93 kg , bara två kilo under det svenska rekordet,
berättar Patrik Helgesson ordförande i Landskrona Atletklubb.

Annons
 

I stöt inledde Bilal med 100 kg och var därmed klar nordisk juniormästare i klass 62 kg. Han misslyckades med 107 kg i andra försöket.
– Han lyckades vända vikten men fick sedan gardin och fick släppa ner stången. Andra försöket på 107 kg gick bättre, lätt vändning och bra överstöt. 107 kg är också det ett nytt skånskt juniorrekord.

Det är första gången som Bilal väger in i 62 kg:s klassen. Tidigare har han tävlat i klass 56 kg. Med 200 kg sammanlagt och en kroppsvikt på 57,9 kg fick Bilal 304 poäng, första gången över 300p.
– Det placerar Bilal som Sveriges för närvarande tredje bästa junior, säger Patrik Helgesson.

Med sig i Köpenhamn från Landskrona AK hade Bilal även Raymond Hallgren, som är coach i Svenska tyngdlyftningslandslaget och Patrik Helgesson, som är internationell domare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser