Annons

Uddenäs räddade kontraktet

BoIS spelar i Superettan 2014. Det står klart efter en dramatisk 0-0 match mot GIF Sundsvall på IP. Den som räddade kvar BoIS i elitfotbollen var målvakten Niklas Uddenäs som i matchens slutminuter stod för en dubbelräddning av världsklass.

Med tanke på hur viktig lördagens fotbollsmatch var för BoIS och gästande GIF Sundsvall så bjöds det på fin fotboll. Dramatiken var stor och det var många av de 2024 åskådarna som inte visste att kontraktet var i hamn förrän speakern meddelade att matchen mellan Värnamo och Örgryte slutat 0-0 och att kontraktet därmed var säkrat.

Annons
 

Hela BoIS-laget ska ha en stor eloge för sin insats men den som ska lyftas fram är målvakten Niklas Uddenäs som gjorde flera avgörande räddningar. Bland annat gjorde han ett cirkusnummer när det bara återstod minuter av matchen. Mål där och det hade blivit två kvalmatcher för BoIS.
– Först räddade jag ett närskott med en fotparad. Jag for upp direkt och lyckades på något vis reflexrädda returen, förklarar målvakten efter matchen.

Matchen böljade fram och tillbaka och sett över 90 minuter så var kanske GIF Sundsvall något bättre men resultatet var på inget sätt orättvist. Båda lagen hade ett flertal chanser att avgöra. I första halvlek hade först Simon Helg ett gyllene läge att göra 0-1 men han fick se sitt skott fån nära håll gå över.
BoIS bästa chans hade Fredrik Olsson som försökte brösta in bollen men Tommy Naurin i GIF-målet var med på noterna.

I andra halvlekens första minut var mycket duktige Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani nära att göra 1-0 efter en fantastisk räd på vänsterkanten. Vinkeln blev dock en aning snäv och Naurin räddade skottet till en resultatlös hörna. GIF:arna hade också en del läge.

Förutom chansen vi redan skrivit om så hade de en boll i stolpen.
– Det var ett skott som täcktes av en av våra försvarare och bollen tog en konstig bana. Jag trodde den skulle gå över med god marginal men den träffade stolpen. Där hade vi tur för en gångs skull, säger målvakten.

På den efterföljande presskonferensen mötte en lättad Jörgen Pettersson den samlade pressen.
– Vi har några otroligt tunga veckor bakom oss. Det har varit nästan omänskligt. Men spelarna har stått upp och visat vad de kan. Jag är oerhört stolt över truppen som kunnat leverera som de gjort idag trotts den press och stress som de varit utsatta för, säger Jörgen Pettersson.
– Och framför allt vill jag lyfta fram Niklas Uddenäs. Det är han som har räddat kontraktet.

Efter presskonferensen med tränarna kommer Niklas Uddenäs in i pressrummet och sätter sig ner på en stol. Han har inte hunnit duscha och han är inte lite smutsig.
– Nu bara njuter jag. Det känns oerhört skönt att kontraktet är säkrat, säger han.
– Jag har aldrig upplevt något likande. Inatt kommer jag att sova gott men först ska vi i truppen roa oss. Det är vi värda, avslutar målvakten.

Jörgen Pettersson var på tå hela matchen. Bakom honom sitter Mats Andersson och assisterande tränare Georg Rossi Eterovic,

Fredrik ”Mini” Svanbäck gjorde en av sina bästa matcher för säsongen då han aggerade högerback.

Erik Andersson fick en rejäl smäll över ryggen i andra halvlek.

Omedelbart efter att domaren blåst av matchen visste inte spelarna om de var klara för Superettan eller om det väntade kval.

Efter slutsignalen bröt jublet ut.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser