Annons

Ny VD för Landskrona Energi

Idag tillträder Johan Holmstedt som ny VD för Landskrona Energi AB. Han efterträder Kåre Larsson, som varit VD för bolaget sedan bolagiseringen i januari 2011. Som VD för Landskrona Energi AB inkluderas även dotterbolaget Landskrona Kraft AB.

Johan Holmstedt kommer närmast från Lunds Energikoncernen AB som VD för Kraftringen Produktion och beskrivs ha en bred kompetens inom såväl fjärrvärme som elnät. Han har även haft flertalet styrelse- och projektledaruppdrag inom branschen, bland annat för Kraftvärmeforum Svensk Energi/Svensk Fjärrvärme.

Annons
 

Johan Holmstedt är 39 år och bosatt i Lomma med sin familj. Han är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) samt gått en rad olika ledarskapsutbildningar genom åren.
– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Landskrona och att fortsätta utveckla Landskrona Energi tillsammans med alla medarbetare, säger han i en första kommentar till sitt nya jobb i ett pressmeddelande på fredagsförmiddagen.

Rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare till Kåre Larsson pågick under hela våren anställningsavtalet skrevs redan i juni.
– Styrelse, ledningsgrupp och fackliga representanter var involverade i rekryteringsprocessen. Vi är alla väldigt nöjda med slutresultatet, sa styrelsens ordförande Björn O Persson (M) i somras när det var klart med ny VD.
– Jag är övertygad om att Johan Holmstedt kommer att tillföra mycket kunskap till Landskrona Energi, framförallt med tanke på den framtidsutveckling som energibolaget är en del av, sa han vidare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser